Koortslipvirus komt van pas tegen een vorm van huidkanker

zh

Heel bijzonder is het volgende: het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam gaat het virus dat een koortslip kan veroorzaken inzetten tegen een vorm van huidkanker.‘Het virus is zo aangepast dat het deze aandoening niet meer kan veroorzaken. Maar het is wel in staat om kankercellen te doden’, aldus een woordvoerder. ‘Als het lokaal in een melanoom wordt gespoten, gaat het virus zich in de kankercellen vermenigvuldigen. Zodra de cel tjokvol virussen zit, spat hij uiteen en verspreiden de virussen zich naar de omliggende cellen. In gezonde cellen kan het virus zich echter niet vermenigvuldigen. Het valt dus, heel selectief, alleen de kanker aan. ‘

Chirurg Alexander van Akkooi is, met zijn collega’s van het Antoni van Leeuwenhoek, de eerste die vanaf begin januari het nieuwe middel in Nederland zal toepassen. Het is voor patiënten met beperkte uitzaaiing van het melanoom in de huid, onderhuids of in de lymfklieren, maar zonder uitzaaiingen in organen. Het middel zal bij ongeveer de helft van de patiënten aanslaan en gemiddeld een half jaar werken, zegt Van Akkooi.

BRON: http://gezondheid.blog.nl/algemeen/2017/01/07/koortslipvirus-komt-van-pas-tegen-een-vorm-van-huidkanker

Dat is weer een mooi teken als men er natuurlijk snel bij bent. Want dat is hier toch van belang dat de melanoom niet uitgezaaid is. Dat bij deze kanker soms wel het geval is.

Gerelateerde afbeelding

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties