Vrouw (31) maakt opname van eigen verkrachting door ex: “145 keer riep ik neen”

 
De vrouw wilde niet herkenbaar op de foto. © Henk Deleu.

Welgeteld 145 keer had ze ‘nee’ geroepen, toch werd een 31-jarige vrouw uit Ingelmunster verkracht door haar 34-jarige ex-partner. De man van Nigeriaanse afkomst is gisteren veroordeeld tot 15 maanden cel met uitstel. Hij moet ook verplicht in therapie. “Hopelijk leert hij daar dat een vrouw die nee roept, ook nee bedoelt.”

Vijftien maanden cel met uitstel, ontzetting uit zijn burgerrechten gedurende vijf jaar, 2.750 euro schadevergoeding aan het slachtoffer én het verplicht volgen van therapieën. Dat is de straf die de rechtbank van Kortrijk gisteren oplegde aan een man van Nigeriaanse afkomst voor de verkrachting van zijn ex-vriendin, een 31-jarige vrouw uit Ingelmunster die ook de moeder is van hun dochtertje (3).

Zinvol
“Ik kan me vinden in het vonnis”, zegt de vrouw, die anoniem over de horror getuigt. “Sowieso komt het bijna nooit voor dat een verkrachter lang achter de tralies vliegt. En wat is dan het nut van een korte, effectieve celstraf? Komt zo’n man daar beter uit? Ik vrees van niet. Nu moet mijn ex therapieën volgen. Dat lijkt mij veel zinvoller. Hopelijk brengen ze hem inzichten bij. En leert hij iets te doen aan zijn gedrag. Leert hij dat je een vrouw die géén seks wil, met rust laat.”

Duidelijk
En duidelijker had ze zelf niet kunnen zijn om aan te geven dat haar ex van haar lijf moest blijven. Toen hij haar begin februari vorig jaar in haar woning verkrachtte, heeft ze welgeteld 145 keer geroepen dat hij ermee moest ophouden. Dat blijkt uit de geluidsopname die ze zelf met haar gsm had gemaakt. Op de tape staat te horen dat ze 49 keer ‘no!’ uitschreeuwt, 47 keer ‘stop it!’ en nog eens 49 keer ‘get off me!’.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3045256/2017/01/03/Vrouw-31-maakt-opname-van-eigen-verkrachting-door-ex-145-keer-riep-ik-neen.dhtml

Meermaals heb ik dat bij artikels van verkrachting geschreven. Het is niet alleen door vreemde dat je slachtoffer kan worden. Het gebeurd ook door je ex of zelfs door je partner. Als iemand nee zegt en men gaat toch door is het strafbaar als de vrouw er klacht voor durft neer te leggen. Want hoeveel slachtoffers gaan nu hun eigen partner aangeven he? Maar als in een relatie iets lichamelijke aanrakingen worden gedaan die niet gewenst zijn of waar meermaals nee wordt geroepen is het verkrachting.
Een voorbeeld. Iemand komt van zijn werk thuis. Zijn partner laat hem binnen en gaan naast elkaar op de bank zitten. Op een moment komen er lichamelijke handelingen van en een van beide zegt nee niet doen. Maar er wordt verder gedaan, kleren worden half uitgetrokken, en er wordt zelfs op een moment hard gehandeld. Er wordt geen gehoor gegeven aan het woord nee. Nadien is er precies niets gebeurd maar eigenlijk in zo een geval kan het slachtoffer klacht neerleggen en is het verkrachting. Alhoewel bepaalde instanties nog dit nog gaan relativeren. Omdat het je man/vrouw is. We mogen ook niet vergeten dat het slachtoffer een man kan zijn.
Hier kan je ook nog zo een verhaal lezen: http://www.flair.be/nl/strafverhaal/401678/verkracht-door-je-eigen-man

Ik geef hier aandacht aan omdat men er niet bij stil staat dat dit ook in relaties gebeurd.

Afbeeldingsresultaat voor verkrachting door je eigen man

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties