TWEE VERZEKERAARS VERGOEDEN PEPERDURE NIEUWE KANKERBEHANDELING

Twee grote verzekeraars gaan vanaf eind volgend jaar een dure behandeling tegen kanker vergoeden. ‘Deze behandelmethode is vooral heel nuttig voor kinderen’, zegt DSW-directeur Chris Oomen (foto). 

Twee verzekeraars vergoeden peperdure nieuwe kankerbehandeling

MINDER BIJWERKINGEN
Het gaat om zogenoemde protonentherapie, met behulp van bestraling. Dankzij een samenwerking tussen het Erasmus MC, de TU Delft en het Leidse academische ziekenhuis kunnen mensen met bijvoorbeeld een hersentumor in de toekomst beter worden behandeld, zonder dat het ze ongelooflijk veel geld kost. Bij deze relatief nieuwe vorm van bestraling komt de dosis heel nauwkeurig in de tumor terecht. Hierdoor neemt de kans op bijwerkingen af. Voor mensen met tumoren in het hoofd, de hals en rond de ogen biedt de bestraling met protonen grote voordelen.

VOORAL VOOR KINDEREN
“Deze behandelmethode is vooral heel nuttig voor kinderen”, zegt DSW-directeur Chris Oomen (foto). “We zijn al meer dan tien jaar bezig om deze techniek naar Nederland te halen. Deze vorm van bestraling levert minder schade op en kinderen hebben nog een heel leven voor de boeg.” Oomen verwacht dat in eerste instantie enkele honderden patiënten in aanmerking komen voor deze nieuwe vorm van bestraling. “De kosten zijn hoog, duurder dan gangbare behandelmethoden, maar je bent er verzekeraar voor om die te betalen”, zegt Oomen.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/twee-verzekeraars-vergoeden-peperdure-nieuwe-kankerbehandeling/

Ook toch weer een stap in de goede richting. Want op een moment zie je gewoon je wereld in elkaar storten omdat je het financieel niet meer aan kan. Zeker als het gaat om je kind, daar wil je alles voor weg doen. Natuurlijk ook de verzekering zal zijn prijskaartje wel hebben dan weer. 

Afbeeldingsresultaat voor protonentherapie

Protonentherapie (ook wel bekend als protontherapie of proton radiotherapie) is een vorm van externe radiotherapie waarbij kwaadaardige nieuwvormingen (kanker) in het lichaam met behulp van ioniserende straling bestreden worden.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties