Anders zo vredige monniken houden gewelddadige boksmatch

 

Op internet is een filmpje opgedoken waarin boeddhistisch geklede jongeren het met blote handen tegen elkaar opnemen. Oudere monniken lachen en moedigen hen aan als het gevecht gewelddadiger wordt. De beelden zijn gemaakt in Udon Thanu, in het Noorden van Thailand.
Het gevecht lijkt plaats te hebben gevonden in een tempel. Een van de kinderen doet zich voor als scheidsrechter. Om de gemoederen te bedaren onderbreekt hij het gevecht, maar niet snel daarna volgt de tweede ronde, die er nog heviger aan toe gaat.Sterk
De boeddhist Khun Kampon kwam naar voren als de maker van het filmpje. Volgens hem startten de kinderen de vechtclub toen ze nog jonger waren. “Het is een goede manier om hen sterk te maken”, zegt Kampon.

Dat monniken vechten, is eigenlijk niet ongewoon. Ze zijn gekend voor hun discipline en goede vechtsportvaardigheden. De beroemde Shaolin Kung Fu school werd opgezet in een boeddhistische tempel in de Chinese provincie Henan.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/3039807/2016/12/25/Anders-zo-vredige-monniken-houden-gewelddadige-boksmatch.dhtml

Eigenlijk wordt het in een verkeerd context geplaatst. Want sommige monniken krijgen een discipline opgelegd die echt heel zwaar is en zo leren of doorgroeien tot een Shaolin monnik. Het zijn deze die lichamelijk heel bestendig zijn. Je komt dan maar niet zomaar bij een van deze scholen terecht. Hier wordt je op jonge leeftijd tot het uiterste gedreven.
Maar goed via de link kan je het filmpje bekijken en kan jezelf je oordeel vellen.
Daarom ben ik eigenlijk ook niet eens met de titel.

Gerelateerde afbeelding

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

 

Advertenties