paracetamol beter werkt als je hem samen met koffie inneemt

Blog A Koffie & Paracetamol

Als je hoofdpijn hebt en je neemt een paracetamol samen met koffie in dan werkt deze veelgebruikte  pijnstiller een beetje beter.

Hetzelfde is van toepassing op ibuprofen en overige geneesmiddelen die ontstekingsremmend zijn. De opwekkende stof cafeïne komt voor in een heleboel planten en plantaardige producten, zoals koffie, thee en chocolade.

De pijnstillende werking van een paracetamol is een volkswijsheid. Het is niet echt bewezen, maar veel mensen denken dat het werkt. Vast staat wel dat cafeïne invloed heeft op het zenuwstelsel: je wordt er alert van en wat opgewekter. Waarschijnlijk verandert daardoor de gevoeligheid voor pijn, want wie meer aandacht heeft voor de omgeving let minder op het eigen lichaam, en als de stemming beter is vóél je minder pijn. Eigenlijk is het dus moeilijk om het pijnstillende effect los te zien van de andere effecten.

BRON: http://koffie.blog.nl/koffie-gezond/2016/12/20/koffie-gezondheid-lees-hier-of-je-paracetamol-beter-werkt-als-je-hem-samen-met-koffie-inneemt

Het is niet altijd aangeraden om medicatie met warme drank in te nemen. Ook is het belangrijk dat je niet alleen het pilletje doorslikt maar nadien toch nog even voldoende drinkt.

Afbeeldingsresultaat voor parasetamol

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM