Midwinter; terugblikken en voor uit kijken…

Op 21 december is het Midwinter, het is dan de kortste dag en de langste nacht. Het is de overgang van donker naar licht, van winter naar zomer. Een bijzondere dag waarop de sluier dunner is en over het algemeen meer waargenomen kan worden.

1

Veel mensen hebben het idee op deze dag dichter bij de natuur te staan en alles wat er speelt tussen hemel en aarde. Het is ook een goede dag om terug te blikken op wat het jaar ons heeft gebracht. Waarmee was je blij en wat ging minder?  Welke zaken laat je los. Deze periode wordt ook wel de donkere periode voor kerstmis genoemd. Omdat we letterlijk en figuurlijk eerder naar binnen trekken geeft deze periode  ons de  gelegenheid om het licht te laten schijnen op de donkere plekken in (van) ons. Niet alleen is het een mooie tijd om terug te kijken maar ook ‘hoe kijken we naar het nieuwe jaar. Hebben we nog wensen voor 2017? Wat wil je gaan bereiken?   Het houdt ook in dat na een korte periode de dagen weer lengen. Ofwel de (weder)geboorte van het licht. Op veel plekken worden Midwinterfeesten gegeven. Vroeger gebeurde dat met rijkelijk gevulde tafel. De oude Romeinen versierden hun huizen met hulst en de Noormannen staken vredesvuren aan. Midwinter wordt ook wel Jul Joel of Yule genoemd.

2

Het is een dag waarop veel mensen bij elkaar komen om het leven te vieren. bedank dat wat het leven je afgelopen jaar gegeven heeft. Zie midwinter als een pauze, een tussenfase tussen de schaduw van de nazomer, en de eerste prille stralen van de zon. Overdenk wat voorbij trok, wat blijvend lijkt  en wat we onszelf en de ander toewensen. Midwinter kan ons de ruimte bieden om opnieuw te beseffen wat we al hebben wat mogelijk in het verschiet ligt en wat we achter laten

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2016/12/21/midwinter-terugblikken-en-voor-uit-kijken

Eigenlijk de mooiste dag om los te laten en verder te gaan. Het is een dag van het licht. Vuur daar je alles aan mee kan geven dat door de energie aangewakkerd wordt en waar men water of zand nodig voor heeft om het te doven. Zo zitten die vier elementen erin en juist deze heb je nodig om alles mee te geven dat je niet meer nodig hebt.

Afbeeldingsresultaat voor midwinterfeest

Gerelateerde afbeelding

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties