De ‘half-nightstand’ is de sekstrend van het jaar

© thinkstock.

Een one-nightstand kan een heerlijke seksuele uitlaatklep zijn voor wie niet dagelijks aan zijn of haar trekken komt in een relatie, maar vaak is de ochtend erna vreselijk ongemakkelijk. En dus blijven steeds meer millennials gewoonweg niet slapen en vertrekken ze meteen na de daad om in hun eigen bed te slapen. Maak kennis met de half-nightstand.

“Ik heb helemaal niks tegen one-nightstands. Een aantal jaren geleden was ik er zelfs grote voorstander van, want wat moet je anders als happy single? Ik heb een paar heel bevredigende ervaringen gehad, maar ook een aantal nachten die achteraf gezien toch niet zo’n goed idee bleken. Die lustige beurt met een lokale knapperd op citytrip of dat avontuurtje in de auto na een avondje uit: dat waren opwindende nachtjes. De one night stand met de man die nog voor zijn broek uit was al verkondigde: “mijn mama gaat jou zo leuk vinden!”… niet zo’n aanrader,” schreef onze sekscolumniste in haar column over one-nightstands. En het zijn door die minder goede ervaringen, dat de half-nightstand in het leven geroepen werd.

Casual seks zonder een ongemakkelijke morning-after maakte officieel zijn opwacht in 2012, niet geheel toevallig in het jaar dat Tinder werd uitgebracht. Want hoewel lang niet iedereen alleen seks zoekt op de bekende datingapp (het bewijs daarvoor zijn onder andere deze 4 dolverliefde Tinderkoppels die we eerder spraken), heeft de app casual seks absoluut gestimuleerd.

Maar waarom in een vreemd bed slapen, je wassen in een vreemde douche en slapen in de pyjama van een vreemde, als je toch alleen seks wil en die seks vaak niet eens goed is? “Het is nu eenmaal makkelijker om meteen na de daad naar huis te gaan, zodat je de volgende dag fris opstaat,” aldus sekstherapeute Celeste Hirschman aan The Huffington Post. Mannen deden het al langer, maar anno 2016 zijn het vooral jonge vrouwen die steeds vaker vertrekken in het holst van de nacht, na een al dan niet goede of slechte partij rollebollen tussen de lakens.

Eerder onderzoek aan de universiteit van New York onthulde dat 40 procent van de vrouwen tot een hoogtepunt komt tijdens een onenightstand, in vergelijking met 80 procent van de mannen. “Als vrouwen geen goede seks krijgen, gaan ze er niet langer een hele avond voor opgeven,” aldus een journaliste van Elle. Lang leve de half-nightstand!

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/3036476/2016/12/21/De-half-nightstand-is-de-sekstrend-van-het-jaar.dhtml

Je hoort soms van shit had ik dat geweten. Dat krijg je als je een onenightstand doet. Als ik dit lees is het toch maar gewoon elkaar gevoelens delen en weg wezen. Is hier dan op een moment nog liefde bij of is het alleen de drang die hier telt? Zelf moet je een keuze maken en zelf moet je weten wat je wilt of niet wilt. Maar meestal begint alles met (onschuldig) flirten. Van daaruit wordt er een aantrekkingskracht van energie gedeeld en ja hoever ga je met alles. Sommigen komen ’s morgens bedrogen uit want licht wordt vaak gedept of nog niet aangestoken. Dan is dat natuurlijk wel een oplossing. Maar wanneer vertrek je dan he, als de ene slaapt en in stilte je via de voordeur zelf buitenlaat.

Gerelateerde afbeelding

Afbeeldingsresultaat voor half-nightstand

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties