Vandaag verjaart Amitābha…

Vandaag verjaart Amitābha.  Amitābha of Amida is de hoofd-Boeddha (de boeddha van het oneindige licht) van het Amida-Boeddhisme  dat ontstond in China, Vietnam, Korea en Japan. Het is één van de grootste stromingen in het Boeddhisme.

1

Op deze dag wordt er in China de  verjaardag van de zeer populaire boeddha Amitābha gevierd. Amitābha  staat aan het hoofd van het Reine Land of het Westerse Paradijs voorbij de bergen van West-China. Zijn navolgers bidden dat hij hun in zijn reddingsschip over ‘de zee van verdriet’ naar het paradijs mag leiden. Amitābha is een Boeddha die erg begaan is met de mens. Wie hem bij problemen aanroept, zal geholpen worden. Op zijn verjaardag doen mensen boete en tonen berouw voor hun zonden.

2

Boeddha Amitābha is de heerser van het Westerse Paradijs en de belangrijkste godheid van de school van het ‘Zuivere Land’ (Qingtu). Hij is de geestelijke vader van de Bodhisattva Avalokiteshvara (Chinees Guanyin). Voor de aanhangers van de ‘Zuivere Land’ sekte is het vaak achterelkaar prevelen van een mantra met de naam van Amitabha en/of het aanschouwen van zijn beeldten is voldoende om in het volgende leven het Westerse Paradijs te bereiken.
Volgens de Tibetaanse boeddhisten is de Panchen Lama de incarnatie van de Boeddha Amitābha. Deze Boeddha wordt meestal afgebeeld in lotuszit met de handen in de meditatiehouding

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2016/12/15/vandaag-verjaart-amitabha

Een van de rustgevende Boeddha’s om thuis te hebben staan. Zet hem ergens waar je deze altijd kan zien en als je ervoor openstaat voel je de rust ervan.

Afbeeldingsresultaat voor Boeddha Amitābha

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties