Dit maakt je (nog) gelukkiger dan loonsopslag

© thinkstock.

Geld maakt niet gelukkig, maar het helpt wel, klinkt het cliché. Dat blijkt niet volledig te kloppen, want uit een grootschalig onderzoek van de London School of Economics blijkt dat we wel degelijk gelukkiger worden van een loonsverhoging. Al worden we wel nog een stuk blijer van verliefd worden en een goede mentale gezondheid hebben.

Wereldwijd gaven voor het onderzoek zo’n 200.000 mensen aan wat de invloed van bepaalde gebeurtenissen was op hun geluksgevoel. Een loonsopslag zorgde zo bijvoorbeeld voor een verhoging van 0.2 op een (geluk)schaal van 0-10. Ter vergelijking, de deelnemers gaven verliefd worden een 0.6 op 10. Werkloosheid verlaagt dan weer het geluk van een persoon met 0,7 punten. Ook een slechte mentale gezondheid, bijvoorbeeld een angststoornis, zorgt voor een vermindering van geluk van 0,7 punten.

“Dit onderzoek toont duidelijk aan dat we onze sociale relaties en onze mentale gezondheid het allerbelangrijkst vinden. Daarom is het ook belangrijk dat de overheid hier in meegaat. In het verleden hebben ze voornamelijk gefocust op werkloosheid, educatie en de fysieke gezondheid van mensen. Maar het is duidelijk dat zaken als huiselijk geweld, alcoholisme, depressies, angststoornissen en meer nu even belangrijk zijn,” aldus onderzoeker Richard Layard.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/11/Psychologie/article/detail/3028960/2016/12/12/Dit-maakt-je-nog-gelukkiger-dan-loonsopslag.dhtml

Geld maakt niet gelukkig maar we hebben het nodig om te leven. Je hoeft niet veel te hebben want dan maakt het je ongelukkig. Het heeft zo zijn beide kanten. Het leven dat is gelukkig maakt en ons het goed gevoel geeft is liefde in allerlei opzichten en gezond blijven. Liefde en gezondheid zijn niet te koop. Spijtig genoeg moeten we bij het laatste soms wel zien dat er geld is als het op gezondheid aankomt. Als men ziek is moet men geld hebben, anders zal men niet geholpen worden. Loonsopslag als we niet gelukkig met de baan zijn zal men daar ook geen behoefte aan hebben om die loonopslag te krijgen. Het geluk dat veel meer waard is dan geld is in kleine dingen te vinden. En dan hoeft men niet allerlei nutsvoorzieningen te hebben het nodige dat je echt nodig hebt maakt je zo gelukkig. Juist doordat gevoel kan je ook dat gevoel overbrengen en maak je andere ook weer gelukkig met soms een simpel woordje of attentie. 

Afbeeldingsresultaat voor geld en geluk

Afbeeldingsresultaat voor geld en geluk

Afbeeldingsresultaat voor geld en geluk

JA STEL ZELF EENS DE VRAAG WELKE DEUR JE NEMEN ZAL.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties