Wat je doet in het eerste uur na je werkdag bepaalt je succes

© thinkstock.

Een lange werkdag achter de rug? Dan is de verleiding groot om in de zetel te ploffen en hersenloos de televisie aan te zetten. Wat door Instagram scrollen, iets eten en voor je het weet is het bedtijd. Herkenbaar? Tijd om het eens over een andere boeg te gooien. Wat je doet in het eerste uur na je thuiskomst van het werk, kan mee je succes bepalen op persoonlijk en professioneel vlak, schrijft Lifehack.

We moeten toegeven dat wij het eerste uur nadat we zijn thuisgekomen meestal ook niet ontzettend veel productiefs doen. Dean Vaksman van Lifehack pleit ervoor om dat uurtje net wél heel nuttig in te zetten, zodat we er op termijn de vruchten van plukken. Voor wie een gezin heeft waarbij kinderen van school gehaald moeten worden is dit natuurlijk iets minder realistisch. Maar voor wie vooral gewend is om in de zetel te ploffen na een werkdag, somt Vaksman 3 voordelen op van een anders ingedeeld uurtje na je werk.

1. Blij gevoel
Als je één uurtje na het werk iets productiefs uitvoert, dan voel je je voldaan en daardoor blijer. Of het nu gaat om een nieuwe taal leren of het zelf in elkaar knutselen van een meubel. Dat blij gevoel maakt je op termijn ook gelukkig, wat zich ook op je job zal laten zien.

2. Effect op lange termijn
Als je één uurtje per dag gitaar oefent of een zelfcursus fietsen maken volgt, beeld je dan eens in wat dit op een jaar qua resultaat teweeg brengt? In vergelijking daarmee is elke dag een uur soaps kijken die je eigenlijk niet interesseren enorm veel tijdverlies.

3. Professionele kwaliteiten
Een taal leren of een zelfcursus Photoshop is niet alleen voor jezelf verrijkend, door iets bij te leren maak je je cv ook meteen interessanter. Je vegroot op die manier de kansen om je carrière een boost te bezorgen.

Nooit tijd om te lezen? Probeer het eens in het eerste uur na je werk © thinkstock.

3x tijdsinvulling na het werk

Niet meteen de ambitie om pakweg Italiaans te leren? Je hoeft dat uur ook niet noodzakelijk te spenderen aan actief iets nieuws bijleren. Deze tips van Lifehack helpen je om iets te zoeken waarmee je dat uurtje bevredigend kan doorbrengen.

– Lees
Is “geen tijd om te lezen” ook jouw standaard antwoord op de vraag welk boek op het nachtkastje ligt? Probeer dat gestolen uurtje na het werk er eens voor in te zetten. Dat kan zowel je favoriete weekblad als een handboek stadstuinieren zijn, als je er maar rustig voor gaat zitten en er even de tijd voor neemt.

– Begin persoonlijke projectjes
Begin een blog, geef je op voor vrijwilligerswerk of knutsel een eigen keukenkast. Een project dat je op verschillende tijdstippen opnieuw kan vastnemen zorgt voor persoonlijke zelfontplooiing, die niet alleen in je dagelijks leven maar ook op je werk van pas komt.

– Sociaal contact
Je hoeft jezelf niet op te sluiten op een zolderkamer om wat op een oude gitaar te pingelen. Ook onder de mensen komen en sociaal contact opzoeken geeft je als persoon een boost, maar kan ook helpen om connecties op het werk uit te breiden. Een afterworkdrink op donderdag? Waarom niet.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/3026142/2016/12/08/Wat-je-doet-in-het-eerste-uur-na-je-werkdag-bepaalt-je-succes.dhtml

Thuis komen na het werk voor sommigen is het zetel hangen, voor anderen is het beginnen aan het avondmaal. Toch zullen de meeste even op rust willen komen voor ze aan iets anders beginnen. Maar het kan van belang zijn om bij je thuiskomst juist even het nodige te doen. Ook je kleding veranderen om je werk volledig los te laten, hier helpt losse kleding heel goed om je rust te vinden. Want thuis zou je het werk achter je moeten laten en je rust in iets anders moeten vinden.

Afbeeldingsresultaat voor thuiskomen na het werk

Afbeeldingsresultaat voor thuiskomen na het werk

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties