.
Help Tibetanen op de Dag van de Mensenrechten!
.
Beste Bruno,

Graag wil ik je bedanken voor je steun in het afgelopen jaar in onze strijd voor een Tibet zonder Chinese bezetters. Jouw steun is zeer belangrijk voor ons. Het stelde ons onder meer in staat om de monnik Khenpo Kartse de zanger Pema Thinley en de schrijver Gangkye Drupa Kyab vrij te krijgen. Met recht kan ik zeggen dat we samen veel bereikt hebben voor Tibet.

Morgen, op de Internationale Dag van de Mensenrechten, staan we stil bij hoe we Tibetanen nog beter kunnen helpen. Dat is nodig, want in het afgelopen jaar heeft de Chinese regering verder de repressie geïntensifieerd door o.a. een nieuwe Anti-Terrorisme Wetgeving toe te passen. Deze wet maakt van iedereen die de Tibetaanse cultuur wil bewaren een terrorist. Tibetanen die pleiten voor het behoud van de Tibetaanse taal, worden gevangengezet op grond van deze wet. Talloze onschuldige Tibetanen zitten op die manier onterecht vast, zoals de schrijver Shokjang en de onderwijsactivist Tashi Wangchuk. Wij gaan onverminderd door met ons werk om deze politieke gevangenen vrij te krijgen.

Bruno, hiervoor hebben we jouw hulp nodig. Heb je nog niet getekend? Teken alsjeblieft de huidige petitie op mijnstemvoortibet.nl! Daarmee kunnen we Minister Koenders van Buitenlandse Zaken aan het werk zetten om bij China te pleiten vrijheid van meningsuiting en religie te respecteren in Tibet. De resultaten die we het afgelopen jaar behaald hebben, zijn het bewijs dat onze gebundelde kracht opgemerkt wordt. Het tekenen en delen van de petitie maakt dus daadwerkelijk een verschil.

We kijken ernaar uit om ook in het nieuwe jaar onze acties samen met jou voort te zetten om vrijheid en mensenrechten voor Tibetanen dichterbij te brengen.

Nogmaals hartelijk dank voor je steun en we wensen je alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Met vriendelijke groet,

Tsering Jampa
Directeur
International Campaign for Tibet Nederland

BRON: privé


 

 

Advertenties