Psychedelische paddenstoelen verlichten depressie bij kankerpatiënten

© wikimedia. De hallucinogene paddenstoelen zijn werkzaam bij het bestrijden van angsten en depressies bij kankerpatiënten.

Kankerpatiënten ervaren onmiddellijke, significante en langdurige verlossing van hun existentiële angst en depressie wanneer ze worden behandeld met psilocybine, het actieve bestanddeel van psychedelische paddenstoelen. Dat blijkt uit twee studeis die vandaag worden gepubliceerd.

Psilocybe semilanceata of 'het puntige kaalkopje'.
Psilocybe semilanceata of ‘het puntige kaalkopje’. © wikimedia

Voor patiënten met gevorderde kanker kan de schok van de diagnose en het besef van het naderende levenseinde tot wanhoop en zelfs zelfdoding leiden.

Veertig procent van die patiënten ervaren angsten of depressies. Antidepressiva werken bij hen amper beter dan een placebo.

De nieuwe studies bieden een doorbraak. Vakblad Journal of Psychopharmacology wijt er heel het nummer aan: van de biochemie van psilocybine tot de Amerikaanse drugwetgeving die psychiatrisch onderzoek stillegde.

0,3 milligram per kilo lichaamsgewicht
Eén studie, uitgevoerd door vorsers aan de universiteit van New York, deelde 29 proefpersonen met gevorderde kanker in twee groepen. Beide kregen psychotherapie als onderdeel van het experiment. Eén groep kreeg een dosis van 0,3 milligram in een labo gemaakte psilocybine per kilo lichaamsgewicht, de andere groep kreeg een vitamine. Zeven weken later kregen de groepen de andere substantie.

De resultaten waren volgens de auteurs van de studie “snel, robuust en duurzaam”: een enkele dosis verzachtte tussen zeven weken en tot acht maanden lang de depressie en angst. De auteurs besluiten dat “deze farmacologische bevinding ongezien is in de psychiatrie”.

De tweede studie, uitgevoerd aan de Johns Hopkins universiteit, verdeelde 51 patiënten met levensbedreigende kankerdiagnoses in twee groepen. In een eerste behandeling kregen ze ofwel een therapeutische of een zeer lage dosis psilocybine, vijf weken later kregen ze de andere dosis.

Meer levenskwaliteit en optimisme
Ook daar bleek dat “psylocybine voor een grote en significante daling” van depressie, angst en humeurigheid zorgde en dat “de levenskwaliteit, de aanvaarding van de dood en het optimisme” toenamen. Deze effecten bleven zes maanden lang aanhouden.

Professor psychiatrie Roland Griffiths van de Johns Hopkins universiteit is hoofdauteur van de studie en beklemtoonde gisteren tijdens een persconferentie de unieke effecten van de experimentele behandeling.

“Dit kan een revolutie betekenen voor de behandeling van patiënten die lijden aan kankergerelateerde psychologische problemen”, zei hij.

Eerder deze week gaf de Amerikaanse Voedsel- en Geneesmiddelen Administratie groen licht voor het testen van de drug MDMA bij de behandeling van post-traumatische stressstoornissen.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/120/Kanker/article/detail/3016558/2016/12/01/Psychedelische-paddenstoelen-verlichten-depressie-bij-kankerpatienten.dhtml

Iets natuurlijks is altijd beter dan medicatie. En ja sommige kruiden kunnen goed helpen of verlichting brengen bij de diagnose die gesteld wordt.

Afbeeldingsresultaat voor hallucinogene paddenstoelen

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM