Dit is waarom een goed rouwproces zo belangrijk is

Als je iemand in je omgeving verliest, kom je in een rouwproces. Hoe dat er precies uitziet en hoe lang dat duurt is voor iedereen anders. Wel is het voor iedereen belangrijk om het proces zo goed mogelijk door te lopen. Zo voorkom je dat je vastloopt in je rouw. Dit zijn dingen die je kunt doen om het proces zo goed mogelijk door te lopen:

Fasen
Volgens de Amerikaan William Worden bestaat de rouwperiode uit vier door elkaar lopende fasen: het erkennen van het verlies, het accepteren en toelaten van het verdriet, de verwerking ervan en het loslaten van het verdriet.

Afleiding
Probeer afleiding te zoeken als je dit nodig hebt, maar ga hier niet te ver in. Ontken je verdriet niet, want hierdoor stel je het alleen maar uit.

Afscheid
Een goed afscheid is heel belangrijk voor het verwerkingsproces. Op uitvaartcompact.nl regel je heel gemakkelijk online een eenvoudige uitvaart van hoge kwaliteit. Voor België is dit https://www.dela.be/nl?gclid=COrAld251dACFQ06GwodJw0DYg

Steun
De mensen om je heen kunnen veel doen om je te helpen om jouw rouwproces zo goed mogelijk te doorlopen.

BRON: http://www.vrouwen.nl/view/131597/Dit+is+waarom+een+goed+rouwproces+zo+belangrijk+is

Iemand verliezen is nooit leuk en geeft bepaalde gevoelens. Het rouwproces mag men dan ook niet zomaar voorbij laten gaan. Voor sommigen kan het snel gaan voor anderen veel langer, men spreekt over een maximum tijd van 7maanden. Ook erover praten en je emoties los te laten als ze er zijn. Soms ga je merken dat je een gevoel krijgt er niet meer bij te horen of dat je denkt hier ben ik weer met mijn emoties mijn gesprekken over het verleden. Maar het hoort erbij dat mag men nooit vergeten. Mensen die een hoge band gehad hebben met iemand zullen het moeilijker hebben, dan mensen die losjes met elkaar omgingen. Ook is het van belang om je niet gaan op te sluiten, en toch proberen van zoveel mogelijk sociaal contact te hebben of te behouden. Zo val je niet in een zwart gat dat dan weer moeilijk is om eruit te komen. Probeer zo snel mogelijk alles in orde te krijgen en daar je van vind dat het tijd is om weg te doen doe het ook weg. Zo wordt je ook minder geconfronteerd of wordt je aandacht ernaar toegetrokken.
Ook mogen we niet vergeten dat een verlies niet alleen met de dood te maken heeft. Maar ook met een scheiding komt er een rouwproces bij kijken, zelfs en dan meer bij vrouwen dat hun kinderen het huis uitgaan. Ook dit allemaal heeft te maken met een verlies. Al ben je bij bepaalde niet echt iets kwijt maar wel is het niet meer kort bij je.
Er is ook nog een verschil dat je iets ziet aankomen, of dat het plotseling is of door zelfmoord of een ongeval. Dat zijn dingen die nog zwaarder zijn om te verwerken. Bij bepaalde heb je geen afscheid kunnen nemen dat toch zwaar kan wegen.

Afbeeldingsresultaat voor rouwproces

Afbeeldingsresultaat voor rouwproces

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties