Jij bent niet de enige die hierover liegt…

Want waarom zouden we de waarheid op tafel leggen? Alleen onze BFF weet hoe we ons daadwerkelijk voelen! Jouw collega’s, klasgenoten en kennissen hoeven echt niet te weten wat er in jouw leven afspeelt. Of dat jij je gewoon even ronduit PIEP voelt. Alsof de persoon die de vraag stelt zit te wachten op de waarheid. Het is toch een soort beleefdheidsvraag die hij of zij stelt. Op een emotioneel antwoord zit natuurlijk niemand te wachten, dus zet jij je beste fake ass smile op en zeg je zwaar overtuigend ‘het gaat goed’.

Niet de enige
Maar jij bent echt niet de enige! De kans is heel groot dat wanneer jij de vraag terugkaatst er glashard tegen jou wordt gelogen. Onderzoek toont namelijk aan dat slechts 1 op de 5 volwassenen het echt meent wanneer hij of zij zegt dat het goed gaat. Daarom gaat 59 procent er ook vanuit dat de ander toch zal liegen wanneer de persoon in kwestie vraagt hoe het gaat. Dit zorgt ervoor dat we maar liefst 14 keer per week de schijn ophouden. Ga maar eens na, hoe vaak per dag wordt er aan jou gevraagd hoe het met je gaat? En hoe vaak lieg je hierover?

Om eigen bestwil
Maar waarom eigenlijk? Ruim 34 procent vindt het een stuk makkelijker om gewoon te zeggen dat het goed gaat, dan ingaan op details. En 23 procent geeft toe dat zij ervan uitgaat dat de ander toch niet geïnteresseerd is naar hoe het echt gaat. Vaak is dit ook wel zo, maar wanneer het echt niet goed gaat met je, kun je maar beter open kaart spelen. Als jij je koppie er eventjes niet bij hebt op kantoor of in de klas, zal jij je alleen maar nog rotter voelen als je commentaar krijgt op je prestaties. Terwijl jouw omgeving hier juist rekening mee kan houden als jij hier eerlijk over bent! Eerlijkheid duurt het langst…

BRON: http://www.ze.nl/artikel/228303-jij-bent-niet-de-enige-die-hierover-liegt

Eigenlijk wordt hier het meeste over gelogen.
Hoe gaat het met u. En je zal bijna altijd het antwoord al kennen goed. Toch als je de persoon zijn lichaamstaal bekijkt zou soms het antwoord iets helemaal anders moeten zijn. Voor wat liegen de meeste om deze simpele vraag. Gewoon om niet verder te moeten praten.
En toch is het de meeste openingsvraag.

Ben jij altijd eerlijk als ze de vraag aan je stellen?

Afbeeldingsresultaat voor hoe gaat het met u

Net zoals ze dit zeggen als iemand in de kliniek ligt, ook deze antwoord goed. Maar voor wat licht deze er dan. Raar dat iedereen hier toch moeilijk op kan antwoorden met een eerlijk antwoord.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties