Acht op de tien Belgen vindt dat geweld tegen vrouwen altijd bestraft moet worden

 
Maandag werd er met deze symbolische actie al geprotesteerd tegen geweld tegen vrouwen. © ap.

In België vindt 77 procent van de bevolking dat geweld tegen vrouwen onaanvaardbaar is en altijd bestraft moet worden. Over heel de EU is dat nochtans 84 procent. Dat blijkt uit cijfers die de Europese Commissie verspreidde, daags voor de Internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen.

Uit de Eurobarometer 2016 over gendergerelateerd geweld, waarbij 1.029 Belgen ondervraagd werden, blijkt dat 77 procent van de Belgische bevolking geweld tegen vrouwen onaanvaardbaar vindt en dat het bestraft moet worden.

Daarbij vinden ongeveer evenveel mannen (76%) als vrouwen (78%) geweld tegen vrouwen onaanvaardbaar. De meeste afkeuring van geweld tegen vrouwen is er bij de 40-54-jarigen uit de enquête: 83 procent. Opvallend, bij de 15-24-jarigen is dat maar 67 procent. Als dezelfde vraag wordt gesteld over geweld tegen mannen, vindt 76% dat dit onaanvaardbaar is en bestraft moet worden.

8 aangiftes van verkrachting per dag

Voorts denkt 17 procent van de bevraagde Belgen dat geweld tegen vrouwen zeer regelmatig voorkomt. Ook denkt 48 procent dat het vrij regelmatig voorkomt. Anderzijds schat 30 procent dat het niet vaak en 2 procent dat het nooit voorvalt. De doorsnee Belg denkt meer algemeen dat geweld tegen vrouwen minder vaak voorvalt, vergelijken met de cijfers voor alle lidstaten. Ook denken vier op de vijf Belgen dat dat de kans dat geweld tegen vrouwen thuis plaatsvindt, het grootst is.

Ook Furia, het vroegere Vrouwen Overleg Komitee, verspreidde donderdag cijfers. Uit een enquête van 2014 blijkt dat een op de drie vrouwen het slachtoffer van fysiek en/of seksueel geweld was in België. In 2015 werden circa 40.000 klachten voor huiselijk geweld ingediend. Slechts 34 plegers kregen een huisverbod opgelegd, en dat werd in een op de drie gevallen geschonden, aldus Furia. Er zijn gemiddeld 8 aangiftes van verkrachting per dag, maar slechts 10 procent van de slachtoffers doet aangifte. Bij seksueel misbruik gaat het in 3 op de 4 gevallen om een bekende.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/3000473/2016/11/24/Acht-op-de-tien-Belgen-vindt-dat-geweld-tegen-vrouwen-altijd-bestraft-moet-worden.dhtml

Hier ben ik ook zeker voorstander van. Deze die andere kwaad doen moeten gestraft worden voor hun daden.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties