INTERNET HET LEVEN?

Het is niet meer weg te denken in onze huidige maatschappij. Internet, je doet er alles mee. Van betalingen tot opzoek werk tot spelletjes noem maar op. Toch kan op een moment het sociaal leven er onder gaan lijden. En dan zeker in een relatie. Je leeft in afzondering of je hebt geen tijd meer voor elkaar. Als men het echt zou gaan gebruiken voor wat nodig is dan is het een prachtig iets. Spijtig is dat niet zo en zijn er nog maar weinig mensen die aan lichaamsbeweging doen. Ook de kinderen spelen niet meer buiten of nauwelijks. Ze zitten liever gekluisterd aan de pc tv of gsm. Ook in sommige gevallen is de gezelligheid van een sociale relatie ver te zoek. Een gezelschapsspel wordt nog nauwelijks boven gehaald en als het dan gebeurd zijn de kinderen het snel moe. De ouders hebben ook niet altijd de tijd nog om mee te spelen of iets te doen met de kinderen.
Internet zelfs bepaalde afspraken moet je online doen. En heb je geen pc dan kijken ze je gewoon met arendsogen aan. Hoe kan dat nu.
We moeten mee met onze tijd, maar zelf ken ik er die gewoon zeggen nee ik doe er niet aan mee. En mocht ik alleen komen te staan dan zullen mijn kinderen me moeten helpen om een betaling te doen. En zo is het. Ze staan niet altijd stil dat er altijd zijn die niet mee willen gaan. We mogen niet vergeten dat ze al heel jong beginnen met het aanleren vanop een pc te werken of een i-pad. Wij gingen vroeger met boeken en schriften naar school en pen potlood bic een gom en noem maar op. Nu gaan ze met hun laptop naar school. Maar ook vergeten ze dat die kan gestolen worden of kan crashen. Ha spijtig had je maar een back-up moeten maken en daar wordt je mee weggestuurd. Wat wij vroeger op papier nog altijd terug konden vinden. concreet genomen is internet een boosdoener voor lichaam en geest. Ogen verslijten sneller rug nek, handen krijgen sneller problemen en dan beginnen de lichamelijke problemen. Maar opgeven nee want men zou eens iets kunnen missen dat belangrijk is. Of we zouden juist dat spelletje moeten stoppen nee dat willen we niet. Maar we willen wel ons lichaam ziek maken pijn laten lijden.
Ook wat nog het ergste is dat mensen elkaar erop kraken (on)bewust en heel vaak zie je dit bij de jeugd. Wat vroeger allemaal fase to fase ging gaat nu nog door op allerlei manier via gsm en internet. Zelfs winkels moeten het bekopen omdat alles gekocht wordt via internet. En zo zie je dan ook weer dat er vanuit de luie zetel alles aangeschaft kan worden.

Afbeeldingsresultaat voor internet

Waar is de tijd van toen?
OF
Waar is mijn vriend de pc gsm i-pad.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties