Waarom je dat blubberbuikje gerust mag tonen

Gerelateerde afbeelding

Van een losvallende blouse tot corrigerend ondergoed of een A-lijn jurkje: we doen alles om dat beetje blubber op onze buik zo vakkundig mogelijk te verbergen. Omdat de maatschappij ons heeft ingepeperd dat zo’n zacht laagje absoluut niét kan. Maar wat als dat eigenlijk helemaal niet nodig was?

In een samenleving waarin vrouwen met afgetrainde lichamen op de magazinecovers prijken en bekende mama’s in recordtempo hun babybuikje weer inruilen voor een sixpack, is het niet verwonderlijk dat vrouwen wereldwijd de druk voelen om diezelfde (onhaalbare) maatstaf na te streven.Helaas dringt dan al snel de alledaagse werkelijkheid zich op: alledaagse mama’s hebben geen nanny en personal trainer. Alledaagse vrouwen zitten liever op restaurant met vriendinnen dan alleen in de fitness. En alledaagse weken zijn vooral gevuld met werken, pendelen, de was en de plas in plaats van urenlang trainen voor de perfecte taille. Hoog tijd dat vrouwen de lat wat minder hoog leggen en hun lichaam leren waarderen, zo stelt de ‘Revolution’-campagne van Movemeant Foundation, een Amerikaanse organisatie die zich inzet om het zelfbeeld van talloze vrouwen op te krikken.

Hun nieuwste campagne, ‘Revolution’, past perfect in dat plaatje. Van een afgetrainde zwemster tot een amateur-yogi en ijzersterke dame in het krachthok: allemaal hebben we een buikje, en allemaal zouden we dat moeten dúrven tonen. “Met dit filmpje willen we aantonen dat verschillende soorten lichamen allemaal sterk kunnen zijn. We willen zo vrouwen helpen hun lichaam te accepteren zoals het is,” aldus Charina Lumley, COO van de organisatie in een interview met sportmagazine Shape.

“Hopelijk inspireert het vrouwen en meisjes om positief naar hun lichaam te kijken,” valt oprichtster Jany Gaither haar bij. Met de hashtag #OwnYourBellyJelly willen ze vrouwen wereldwijd aanzetten om van hun blubberbuikje te houden.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/2997400/2016/11/22/Waarom-je-dat-blubberbuikje-gerust-mag-tonen.dhtml

Je kan je lichaam nog zo aftrainen soms graag je niet af van je buikje. En dat moet je voor jezelf respecteren. Voor wat zou je negatief naar je lichaam kijken, dat is niet nodig. Maar media en afgetrainde lichamen die men ziet blijven ook zo niet, of verdoezelen het ook om juist die foto te laten nemen.
Door jezelf te blijven en een goed zelfbeeld zal je geen angst hebben om je buikje te laten zien zoals het is

Afbeeldingsresultaat voor buikje

Gerelateerde afbeelding

Nogmaals het blijft nooit zo als op de onderstaande foto. Leeftijd kinderen spelen hier een rol in.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties