JE MAG JE NOOIT WEGCIJFEREN.

Gerelateerde afbeelding

Je zit niet goed in je vel, je zelfvertrouwen is even zoek. Dan ga je al snel jezelf wegcijferen. Denken dat je niemand bent dat je geen meerwaarde ergens aan kan geven. Door zo te gaan denken ga je nog eens twijfelen aan jezelf en aan je capaciteiten. Je gaat het goede in jezelf onderdrukken, en juist doordat te doen ga je laten meeslepen met anderen.
Ze kunnen het beter dan ik, ik zal maar luisteren en doen wat ze zeggen of gezegd word. Op zo een moment wordt er heel wat misbruik van je gemaakt, zowel geestelijk maar in het slechtste geval ook lichamelijk, ongewenst gedrag.
Omdat je eigenlijk geen nee durft te zeggen. En omdat je eigenlijk verkeerde signalen doorgeeft door jezelf weg te cijferen. Je bent eigenlijk iemand die springt als er nog maar een woord valt. Angst om er iets over te zeggen, en het dan toch maar liever doet. Ook zal er op een moment zelfs een negatief zelfbeeld ontstaan dat dan ook een negatief zelfvertrouwen gaat geven. Door telkens je goede capaciteiten te onderdrukken en niet naar boven te laten komen. Je gaat ook meer stress vertonen, tot in het slechtste geval naar een burn-out leiden. Omdat gewoonweg de druk op je te hoog ligt, en dat je voor jezelf de lat heel hoog legt. Daar je dan moeilijk kan uitkomen. Ook is zo iemand heel emotioneel, ze voelen zich niet goed in hun vel.

Afbeeldingsresultaat voor wegcijferen

Men komt het overal tegen. Op een werkvloer in een relatie in een vriendengroep.
Toch kan je het veranderen en kan je van dit onaangenaam gevoel afkomen.
Durf op te komen voor jezelf.
Durf jouw woorden daadkracht bij te zetten.
Gebruik je lichaamstaal, laat het niet hangen maar zet je schouders recht je borst vooruit.
Zoek geen drukte op maar doe dingen een voor een.
Vertrouw in wat je doet en zegt.
Stel je grenzen, tot hier en niet verder. Ook zelf kom je niet voorbij je grens.
Geef je comfort zone goed aan, belangrijk hier is een armlengte. Laat je er ook zelf niet uitkomen als je dat niet wilt. Maar weet als je in je comfort zone blijft zitten je soms jezelf gaat wegcijferen. Omdat je dingen niet durft of niet gewend bent om het anders te doen.
Mensen die zich vaak gaan verontschuldigen of sorry zeggen hebben ook een gevoel van zichzelf weg te cijferen. Ze denken van zichzelf nooit iets goed te kunnen doen of zeggen. Ook dit is een vorm van je te laten onderdrukken door een ander. Dat zeker niet nodig is. Maar toch al te vaak dat gevoel geeft.
Je wilt eigenlijk aanvaardingen uit de weg gaan door jezelf weg te cijferen. Het is dan ook belangrijk om je kracht te vinden en vast te houden. Dit kan je door telkens in de ik vorm te gaan spreken of te reageren. Een sterke IK zal meer gevoel in jezelf teweeg brengen. Ja ook niet uitgebreid uitleg geven hou het beknopt. Ga zeker niet in discussies of vermijd ze zoveel mogelijk.
Als je iemand bent die zichzelf snel wegcijfert probeer dan ook niet snel boos te worden. Door boos te worden ga je negatief opstellen en kan er geen inzicht komen, waar de ander perfect van kan gaan profiteren. En jou nog bozer kan gaan maken.
Probeer ook ontspanning te zoeken. Vaak reageert het lichaam ook heel gespannen als je zo een dag hebt en dan is het ook nodig je te ontspannen. Klachten die je hebt of ondervind geef ze aan zoals ik ben nu te moe ik voel me even niet goed in mijn vel door al die drama.

Afbeeldingsresultaat voor wegcijferen

Mensen cijfer jezelf niet weg het is echt niet nodig. Allemaal hebben we onze moeilijke en leuke dagen en daar moet je ook van leren. In eerste instantie luister naar jezelf en zoek niets op als het niet nodig is. Probeer te ontspannen en van de kleine dingen te genieten op zo een rot dag.

Afbeeldingsresultaat voor wegcijferen

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties