Aantal mensen met burn-out verdubbeld in vijf jaar (en dat is nog maar topje van ijsberg)

© anp.

Het aantal mensen dat kampt met een burn-out is in de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Vorig jaar telde het Riziv, het rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering, 8.208 mensen met een burn-out, onder wie 555 zelfstandigen. In 2010 ging het nog om 4.574 loontrekkenden. Dat schrijft La Dernière Heure.

Dit cijfer is echter nog maar het topje van de ijsberg want het Riziv neemt enkel de mensen in rekening die al langer dan een jaar out zijn. Volgens HR-dienstverlener Securex kampt een werknemer op 10 met een burn-out.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2990084/2016/11/19/Aantal-mensen-met-burn-out-verdubbeld-in-vijf-jaar-en-dat-is-nog-maar-topje-van-ijsberg.dhtml

Ja er zijn er meer en meer die de druk van de maatschappij niet meer aankunnen en het punt krijgen burn-out. Je moet rust nemen je moet het rustiger aan gaan doen. Maar als men dan ziet dat ze ook dat niet doen dan kan ik best begrijpen dat de cijfers zo hoog zijn. Het komt gewoon allemaal omdat ze alles maar willen hebben en maken geen tijd meer. Met alles willen is huis tuin boompje maar zo groot dat afbetaling zwaar wordt en dan nog eens alle luxe die ze hebben geen afstand kunnen van doen. Ze moeten werken werken en nog eens werken. 
Ja er zijn al in het vorige logje mooie meningen gedeeld die toch relatief realiteit zijn. Men zou het voor een gedeelde een hype van de eeuw kunnen gaan noemen. 
En deze die er echt mee zitten hebben het psychisch heel zwaar om eruit te komen. Moeten ook heel wat veranderen aan hun levenswijze als ze het willen natuurlijk.
Want ik ken er ook die bepaalde dingen niet durven veranderen omdat ze een angst hebben voor het onbekende.
Spijtig genoeg treft het niet alleen volwassenen maar tegenwoordig ook bij jongeren komt het meer en meer voor. Hier ligt de prestatie drang soms te hoog en moeten maar de nodige goede cijfers behalen. 

Afbeeldingsresultaat voor burn out

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties