Model in rolstoel is ster in lingeriecampagne

Model in rolstoel is ster in lingeriecampagne

De Britse Gemma Flanagan werkte tot vijf jaar geleden bij luchtvaartmaatschappij British Airways toen het noodlot toesloeg: de auto-immuunziekte, het syndroom van Guillain-Barré, werd bij haar vastgesteld. Door spierverlamming kwam ze in een rolstoel terecht maar ze laat de moed niet zakken. Vandaag is de 33-jarige brunette lingeriemodel.

Vandaag staat Gemma in haar rolstoel model voor Scantilly, een nieuwe lijn van het Britse lingeriemerk van Curvy Kate. In de bijhorende campagne, die op de sociale media wordt voorzien van de hashtag #thenewsexy, toont ze verschillende setjes en hoopt dat ze hiermee de perceptie van wat ‘sexy’ inhoudt kan bijsturen.

“Ik moest mijn eigen identiteit opnieuw vinden en leren om mijn nieuw, veranderd lichaam graag te zien”, zegt ze in een interview met The Daily Mail. “Het was moeilijk, maar ik weet nu dat ik veel sterker ban dan ooit tevoren. Ik ben trots dat ik door zo’n negatieve periode ben gegaan en er iets positiefs kan van maken ”, klinkt het.

Model in rolstoel is ster in lingeriecampagne
Gemma Flanagan en haar collega-modellen

Ze voegt eraan toe dat ze meer dan ooit beseft dat iedereen moet worden bereikt in modecampagnes. “Dat werd me pijnlijk duidelijk toen in nog maar pas in een rolstoel zat, magazines doorbladerde en geen enkel model tegenkwam waarmee k mezelf kon identificeren”, zegt ze. “De wereld waarin we leven is divers en de modewereld oogt perfect. Maar in dat woord kunnen velen zich niet vinden. Diversiteit is geen nieuwigheid dat de branche zou moeten gebruiken. Het zou de norm moeten zijn.”

In de nieuwste campagne prijkt Gemma naast modellen met een verschillende achtergrond, lichaamsbouw en uiterlijke kenmerken. Zo wordt de lingerie van het label ook gepresenteerd door een oudere dame, een volslanke vrouw, een blondine met een wijnvlek in het gelaat en een kaal model.

BRON::http://www.gva.be/cnt/dmf20161116_02574540/model-in-rolstoel-is-ster-in-lingeriecampagne

Ook deze mensen mogen in lingerie gezien worden. En mogen zich ook mooie lingerie aanschaffen. Het is niet omdat men een handicap heeft dat men zich niet meer mooi kan kleden zowel onder als bovenkleding. Deze mensen mogen zich ook laten zien, en voor wie het mag nog meer van hun lichaam laten tonen.
Het is niet omdat iemand een beperking heeft dat deze persoon andere kleding moet gaan dragen. Nee echt niet doen je mag je ook laten zien je mag ook sporten je mag ook die mooie lingerie dragen je mag ook weet ik wat. Het is dat wat je moet dragen waar jezelf goed in voelt.

Afbeeldingsresultaat voor lingerie en rolstoel

google

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties