Eerste hulp bij droge lippen: 7 tips van dermatologen

 
© thinkstock.

Het seizoen van de verdroogde, schrale lippen is weer aangebroken. Elk uur driftig lippenbalsem aan het smeren en nog steeds twee minuscule schuurborsteltjes rond je mond? Deze tips van dermatologen helpen in het streven naar zijdezachte herfstlipjes.

1. Drink genoeg water

“Gehydrateerd blijven is het geheim van zachte lippen,” weet dermatologe Dr. Jessica Wu uit Los Angeles. Het klinkt logisch, maar verdroogde lippen zijn een signaal van onvoldoende vocht in het lichaam, dat je zelf van binnenuit kan oplossen door simpelweg wat meer te drinken.

2. Gebruik lippenbalsem met SPF

Hoezo, je lippen hebben geen bescherming tegen zon en UV-straling nodig? “Lippen kunnen net als de rest van je huid ouder worden, verbranden en huidkanker veroorzaken.” zegt Dr. Cybele Fishman, een dermatoloog uit New York. Ga daarom bij voorkeur op zoek naar een lippenbalsem met SPF.

3. Zet vis op het menu

“Omega 3-vetzuren houden je huid gehydrateerd en herstellen de natuurlijke oliën in je huid,” legt Wu uit. Een extra portie vette vis op het menu kan daarom bijdragen tot minder droge lippen.

4. Suikerscrub

Last van losse velletjes op je lippen? Maak dan eens een milde scrub door wat kristalsuiker te mengen met honing. Breng aan op je lippen en scrub voorzichtig in cirkeltjes voor zijdezachte lippen. Hydrateer daarna met lippenbalsem.

5. Luchtvochtigheid

Zit je met deze gure dagen ook veel binnen met de verwarming op? De droge lucht kan ervoor zorgen dat je huid en lippen uitdrogen. Zet bakjes met water op de verwarming om de lucht vochtiger te maken, of schaf je een luchtbevochtiger aan.

6. Lippenbalsem ’s nachts

Al gemerkt dat je overdag tien keer opnieuw lippenbalsem moet aanbrengen? Logisch, want door te praten, drinken en eten blijft het goedje niet goed zitten, waardoor de werkzame ingrediënten weinig tijd krijgen om hun werk te doen. Breng daarom vooral lippenbalsem ’s avonds voor het slapengaan aan. Wedden dat je met zachte lippen opstaat?

7. Buiten de lijntjes

Wees niet te zuinig met je lippenbalsem en smeer ook kwistig buiten je liplijn. “Vaak is het de grens van je lippen met je gewone huid die het meest beschadigd raakt, dus die zone mag je zeker niet vergeten,” tipt Wu. “Het ziet er misschien wat onverzorgd uit, maar voldoende lippenbalsem buiten je liplijn kan wel wonderen doen.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/2984581/2016/11/16/Eerste-hulp-bij-droge-lippen-7-tips-van-dermatologen.dhtml

Veel mensen hebben er in de winter last van. Eerst worden ze droog dan krijg je gesprongen lippen en dat kan pijn doen. Belangrijk is gewoon je lippen goed vochtig te houden en vettig. Lippenbalsem is makkelijk zelf te maken dat op mijn blog terug te vinden is. Ook mag men niet vergeten dat men dit ook ’s avond voor het slapen gaan mag gebruiken om je lippen in de nacht te verzachten.

Afbeeldingsresultaat voor lippenbalsem

Afbeeldingsresultaat voor lippen kloven

Afbeeldingsresultaat voor lippen kloven

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties