De 7 fases van een affaire op het werk

Le sexe au bureau

Je vangt in de wandelgangen regelmatig iets op over een geheime relatie op het werk, maar jou lijkt het nooit te (zullen) overkomen. Of toch? Een kantoorromance begint vaak onschuldig en voor je het weet zit je er middenin.

Weet dat een affaire op het werk vaak via eenzelfde patroon verloopt.

De 7 fases:

1. Het klikt

Iedereen heeft wel een collega waarmee het leuk samenwerken is. Je apprecieert elkaars ideeën, vindt dat jullie “een goed team” zijn en krijgt wel regelmatig een complimentje over die nieuwe das of een geslaagd nieuw kapsel. Kortom: het klikt tussen jullie.

2. Vlinders

Ken je dat gevoel van vlinders in je buik telkens je hem door de gang ziet passeren? Trek je steevast richting koffiemachine als je ziet dat zij hetzelfde doet? Tuurlijk wel, die gevoelens zijn compleet normaal. En toch gaat er ergens achteraan in je hoofd een alarmbel rinkelen. Want eigenlijk hoort het niet. Maar het is zo leuk, meneer!

3. Aarde aan…

Je bent op het punt aangekomen dat je bijna voortdurend aan hem denkt. Hoe hij praat, hoe hij lacht… En wat dan nog als je vriend thuis niet belt als hij later zal zijn? Jij zal ook later zijn. En met reden! Nu enkel nog een reden verzinnen om voor de zoveelste keer tegen je nieuwe vlam op te kunnen botsen in de gang.

4. Het spel begint!

Jullie botsen al een tijdje “toevallig” tegen elkaar aan. Je weet intussen dus wel ongeveer hoe zij zal reageren en kan je aan de volgende stap wagen. Zie het als een spelletje voetbal. Reageert zij op jouw voorzet met ‘Ik hoopte al dat jij er hetzelfde over dacht’, dan is het enkel nog een kwestie van de bal binnen koppen. En … goal!

5. De grens over

Dus jullie zijn een affaire begonnen… Proficiat. Bedenk wel dat er geen weg meer terug is. Want hoewel je het al een tijdje op voorhand wist, heb je de grens van het alleen-maar-collega’s-zijn nu definitief overschreden. Hetzij louter emotioneel, hetzij ook fysiek: je kunt de dingen niet meer gewoon ontkennen of terugdraaien. Maar hé, misschien wil je dat wel helemaal niet. Toch?

6. Bezint eer ge begint?

Ben je single? Dan is een kantoorromance op zich geen probleem. Blijf alleen zo professioneel mogelijk en zorg ervoor dat je niet al te zeer gekwetst raakt wanneer het niet méér blijkt te zijn dan alleen maar een losse flirt. Enne… heb je al een partner thuis? Besef dan heel goed dat je niet uitsluitend met je eigen gevoelens speelt, maar ook met die van je partner… én je collega! Speel het spel dus eerlijk.

7. Betrapt!

Jullie relatie geheim houden? Dat wordt niet makkelijk. Vaak verraden emoties immers meer dan je denkt. Een gewaarschuwd iemand…

BRON: http://www.jobat.be/nl/artikels/de-7-fases-van-een-affaire-op-het-werk/?branding=gva&utm_medium=content&utm_source=gva&utm_campaign=home-blok2

Voor wat vind ik dit een onderwerp dat niet vergeten mag worden, omdat men er zich heel wat problemen mee kan krijgen. Er zullen ook wel relaties uitgevloeid zijn, maar merendeel gaat het op een moment negatief. Dan is het hoe men ermee om gaat en zal er altijd geroddeld worden en in het slechtste geval ontslagen vallen of overplaatsen. Daarom is het belangrijk om te weten waaraan je begint. Ook naar collega’s toe kan er ongenoegen groeien.
Het begint altijd onschuldig en meestal op een bedrijfsfeestje of uitje. Gevoelens houd men zeker niet tegen maar dan is het hoe ermee om te gaan. Je grens aangeven of respecteren is van belang.

Afbeeldingsresultaat voor affaire op het werk

Afbeeldingsresultaat voor affaire op het werk

Afbeeldingsresultaat voor affaire op het werk

Afbeeldingsresultaat voor affaire op het werk

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties