Partnergeweld nog steeds groot probleem

Afbeeldingsresultaat voor partnergeweld

Furia, het voormalige Vrouwen Overleg Komitee, klaagt aan dat de hervorming van sociale zekerheidsrechten vooral mensen met onderbroken loopbaan treft. “En dat zijn vooral vrouwen”, waarschuwt de beweging. Het vraagt dat beleidsmaatregelen worden getoetst, zoals in het regeerakkoord is voorzien. Op de Vrouwendag, die voor de 45ste keer in Antwerpen werd gevierd, werd ook gepleit voor een betere bestrijding van geweld tegen vrouwen.
Het verhoogde minimumpensioen beperken tot wie een volledige loopbaan heeft, de nieuwe, flexibele werkweek die de combinatie werk-gezin nog bemoeilijkt of het terugschroeven van de inkomensgarantie-uitkering bij onvrijwillig deeltijds werk, dat vooral vrouwen in sectoren als schoonmaak en distributie standaard is, het zijn maar enkele van de voorbeelden die Furia aanhaalt als problematisch.

Het pleit daarom voor de toepassing van een wet uit 2007, die de effecten op vrouwen en mannen meet. “Dit om mogelijke perverse effecten tegen te gaan. Dat is trouwens voorzien in het federaal regeerakkoord, maar blijft tot nog toe dode letter”, klinkt het.

De beweging klaagt ook aan dat de sociale zekerheid vrouwen te vaak als deel van een koppel ziet en niet als individu, wat hen in sommige gevallen financieel afhankelijk van de partner maakt.

Een ander belangrijk thema dat Furia aanhaalt, is het aanhoudende geweld tegen vrouwen. Ze vragen concrete maatregelen. “In België worden gemiddeld acht verkrachtingen per dag aangegeven, een fractie van het reële aantal. De helft wordt ook geseponeerd, vooral door ontbrekend bewijs”, klinkt het.

Furia vraagt onder meer dat uithuiszettingen van de dader gebeuren. “Niet het slachtoffer moet op de vlucht, maar de dader moet het huis uit”, klinkt het. “De wet over uithuisplaatsing wordt nauwelijks toegepast. 40.000 klachten voor huiselijk geweld leidden vorig jaar maar tot 34 huisverboden.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2974433/2016/11/11/Partnergeweld-nog-steeds-groot-probleem.dhtml

Via de link kan je een filmpje bekijken. 
Begrijp niet dat men geweld kan uitoefenen op iemand waar je mee in een relatie zit. Ik vind het zo erg als mensen losse handen naar elkaar hebben. Niet alleen mannen zijn een dader in partnergeweld ook vrouwen al komt het minder voor. Maar nu ook iets meer als vroeger. Kan er in een relatie of naar je partner toe geen vredelievend gevoel zijn zonder dat er geweld moet gebruikt worden. Vaak is het dan nog eens geestelijk geweld dat niet te zien is maar nog erger is voor het slachtoffer. Dit kan ze ver gaan dat men de partner slachtoffer dingen gaat opleggen verplichten en zo niet deze gaat chanteren. Doe je het niet dan zal ik dat of dat gaan doen. 
VOOR WAT, als je iemand graag ziet deze het leven zuur maken.

Afbeeldingsresultaat voor partnergeweld

Afbeeldingsresultaat voor partnergeweld

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM