FIT & GEZOND

Ga je graag laat slapen? Dan ben je altijd minder goed uitgeslapen

Ga je graag laat slapen? Dan ben je altijd minder goed uitgeslapen
Foto: Shutterstock

Wie laat naar bed gaat, is altijd minder uitgeslapen dan wie vroeg onder de dekens kruipt. Volgens een onderzoek van de American Academy of Pediatrics kampen nachtuilen gedurende de dag vaker met vermoeidheid, ongeacht het aantal uren slaap dat ze ’s nachts wegwerken, en dat hebben ze volledig aan hun persoonlijke lichaamsklok te danken.

Onderzoekers bestudeerden tijdens hun studie de slaapgewoontes van jongeren en splitsten hen op in twee aparte groepen, de zogenaamde nachtuilen die altijd laat naar bed gaan en de vroege vogels die vroeg onder de veren duiken. De nachtuilen vertoonden grotere moeilijkheden om uit bed te geraken en kampten gedurende de dag met een grotere mate van vermoeidheid dan de vroege vogels, zelfs als de beide groepen evenveel uren konden slapen.

Hoe valt dit nu de verklaren? Wel … de persoonlijke klok van de nachtuilen zou zo geprogrammeerd zijn dat hun lichaam ’s nachts veel actiever en productiever is dan gedurende de dag en daar valt op zich weinig aan te veranderen. Ook vroeger gaan slapen heeft geen zin, want de persoonlijke, biologische lichaamsklok laat zich niet manipuleren.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20161110_02565418/ga-je-graag-laat-slapen-dan-ben-je-altijd-minder-uitgeslapen

Allemaal hebben we onze nachtrust nodig en als je laat gaat slapen zit de kans erin dat je ook later uit je bed zal komen. Of dat men op een moment toch vermoeid zal rondlopen. De ene heeft minder slaap nodig als de ander maar we hebben allemaal onze rust nodig. Er zijn er dan ook die in de dag inslaap vallen en zo ook later naar bed gaan. Dit kan ook een invloed hebben om langer in bed te blijven liggen. 
Het is allemaal aan jezelf en voor jezelf uit te maken hoe je de dag wilt doorbrengen. Opgewekt en blij of vermoeid en niet aanspreekbaar zijn.

Afbeeldingsresultaat voor slapen

Afbeeldingsresultaat voor slapen

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties