6 redenen waarom je soms de vreemdste dingen droomt

  © thinkstock.

Heb jij deze nacht ook liggen woelen en draaien en de gekste dingen meegemaakt? De kans bestaat dat het ligt aan je maaltijd of stress op het werk. Onze dromen worden namelijk door veel meer dingen bepaald dan we zouden denken.

1. Je hebt pikant gegeten

Lekker hoor, zo’n pasta all’ arrabbiata, maar pikant eten kan er wel voor zorgen dat je naar droomt. Van zo’n pittige saus gaan je stofwiisseling, lichaamstemperatuur en hersenactiviteit in overdrive, en dat kan zorgen voor enge dromen. Doe in het vervolg dan toch maar een iets lichtere maaltijd.

2. Je neemt supplementen

En dan vooral melatonine, ook wel bekend als het slaaphormoon. Die zorgen ervoor dat je ogen sneller toevallen en je dieper slaapt, maar het kan er net daarom ook voor zorgen dat je intenser droomt. Een te hoge dosis kan leiden tot nachtmerries, dus laat zeker eens nakijken bij de dokter hoeveel je precies mag nemen.

3. Je kijkt televisie

Een paar afleveringen op Netflix voor het slapengaan? Het klinkt ontspannend, maar in de praktijk kan je ’s nachts wel met wat vervelende dromen opgescheept zitten. Onze dromen ontstaan namelijk in het onderbewustzijn, dus als je een paar afleveringen van een programma kijkt waar vervelende dingen in gebeuren, kunnen die terugkeren in je dromen. Die horrorfilm voor het slapengaan is dus niet het allerbeste idee.

4. Je slaapt slecht

Wie de voorbije nachten slecht geslapen heeft, loopt meer kans op een vervelende droom. Dat komt omdat je meestal meer REM-slaap krijgt, en dan beleef je de meest intensieve dromen.

5. Je zit onder stress

Alle stress die je tijdens de dag opkropt, kan terugkomen in je dromen. Tijdens onze REM-slaap proberen we namelijk om negatieve gevoelens en gedachten te verwerken, waardoor je ervan kan gaan dromen.

6. Je hebt slaapapneu

Mensen die slaapapneu hebben, krijgen tijdens de slaap een ademstilstand van minstens 10 seconden. Doordat je minder zuurstof krijgt, zullen je nachtmerries extra intensief zijn.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/36422/Slaaponderzoek/article/detail/2963190/2016/11/05/6-redenen-waarom-je-soms-de-vreemdste-dingen-droomt.dhtml

Dromen over de vreemdste of gekste dingen is niet zo gek. Soms kan men in een droom zo een fantasie leggen dat je zo van die dromen gaat dromen. Een voorbeeld een dier dat in je droom gelijk heel groot of klein is. Of een lichaam met toch een ander hoofd. Het gekke is dat onze hersenen soms dingen gaat veranderen. Kinderen hebben hier meer last van dan volwassenen. Nu de punten die hier beschreven staan kan ik niet zeggen dat ze kunnen leiden naar zo een droom. Buiten het puntje stress en naar gelang wat je op tv kijkt. Het gekke van al is, dat mensen die zo een droom hebben soms bang zijn om deze te vertellen waar toch relatief bepaalde inzichten kunnen inzitten.

Afbeeldingsresultaat voor gekke droom

Afbeeldingsresultaat voor gekke droom

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties