Regering zet app in tegen stalking

  © thinkstock.

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs (N-VA) lanceert een app waarmee slachtoffers van stalking met één simpele druk op de knop in contact staan met de lokale politie. Die zal de locatie van de stalker ontvangen en onmiddellijke prioriteit geven aan het alarm. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

Binnen enkele maanden moet in Antwerpen een eerste proefproject van start gaan. Als dat een succes blijkt, kan de app overal ingezet worden. De app zal niet beschikbaar zijn voor het grote publiek, maar is volledig gericht op slachtoffers die eerder al in aanraking kwamen met stalkers.

Jaarlijks registreert de Belgische politie maar liefst 20.000 oproepen van slachtoffers. Ongeveer de helft van de stalkers zijn ex-partners die zich niet kunnen of willen neerleggen bij het einde van de relatie.

Betere richtlijnen
Het concept van de app bestaat al in verschillende landen, zoals Nederland. Jean Marc van Belle, voorzitter van de Stichting Anti Stalking Anti Mobbing reageert tevreden. “Wij waren allang vragende partij. Het kan ook zorgen voor betere richtlijnen voor de politie, want die weet niet altijd hoe ze moet reageren op specifieke oproepen.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/4125/Internet/article/detail/2960730/2016/11/04/Regering-zet-app-in-tegen-stalking.dhtml

Hopelijk wordt er dan aandacht aan gegeven. Want als men nu een klacht neer gaat leggen bij instantie, krijg je als antwoord zolang er niet echt iets gebeurd kunnen wij niets doen. Wat moet er dan gebeuren he?
Laat ons dan maar hopen dat met deze app er wel iets aangedaan wordt.
Stalken is niet alleen achtervolgen, maar ook via sociale media wordt dit spijtig genoeg gedaan, en ook via gsm en dan voornamelijk via berichten. Ook dat zal allemaal vormen van stalken.
Het geeft het slachter een heel beangstigend gevoel. Soms gaat een stalker ook over tot afpersing.
Ook komt het vaak voor bij echtscheiding, en zeker bij een vechtscheiding.

Afbeeldingsresultaat voor stalken

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties