Nieuw in UZ Leuven: Met je baby naar de psychiatrie

  © Jan Aelberts.

Elke dinsdag trekken ouders met hun baby of peuter naar Kleine K, het dagziekenhuis van de kinderpsychiatrie in het UZ Leuven. Andere weekdagen komen de kleuters. Enkele maanden op deze wereld en al naar de psychiater: is dat niet al te gek? Nee, zegt men in Leuven. “Liever de baby steunen in zijn ontwikkeling dan wachten tot een juf zegt: ‘Met dit kind gaat het niet.'”

© Jan Aelberts.

“Dit voorjaar zijn we gestart met de opname van baby’s op de psychiatrie. Dat gebeurde voorheen enkel als de mama be­handeld werd”, vertelt kinderpsychiater Binu Singh, één van de bezielers van ­’Kleine K’, een pioniersproject van het UPC (universitair psy­chiatrisch centrum) van de KU Leuven. “Hier vertrekken we bij het kind dat niet goed in z’n vel zit: een baby die niet wil slapen, aan­houdend moeilijk eet, vaak overstuur is of ontroostbaar huilt.”

Bedoeling is kinderen met een ­kwetsbare ontwikkeling maximale kansen te geven en ze mogelijk te helpen om uit de kinderpsychiatrie te blijven. Meestal hebben die baby’s een regulatieprobleem, legt Singh uit, die bekend raakte door het VTM-­programma ‘Het geheime leven van 5-jarigen’. “In de buik was alles voor hen ­geregeld. Nu moeten ze dat zelf leren te doen, en dat loopt niet altijd even vlot.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2957112/2016/11/03/Nieuw-in-UZ-Leuven-Met-je-baby-naar-de-psychiatrie.dhtml

Natuurlijk wil je de baby zo goed mogelijk steunen, en niet op een moment te horen krijgen dat je kind niet handelbaar is. Maar wanneer weet men bij een baby om die stap te zetten?
Iedere baby komt in een fase van huilen moeilijk eten en dergelijke en hoe leg je de lat om dan te zeggen nu moet men naar de psychiatrie met het kind.
Ook mogen we niet vergeten dat scholen niet altijd met een hyperactief kind om kunnen gaan.

Afbeeldingsresultaat voor baby psychiatrie
Een hard plaatje maar wel de realiteit van nu. En als men het op een andere manier kan om toch niet al te snel met medicatie te moeten beginnen is dit altijd beter.

Afbeeldingsresultaat voor baby psychiatrie

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties