“Hou van je vetrolletjes en laat ze zien”

Afbeeldingsresultaat voor vetrolletjes

Selfies zonder make-up, die zien we al een tijdje met een filtertje en de hashtag #nomakeup passeren op Instagram. Maar een vrouw die Gina heet en in Detroit woont, zou ook graag hebben dat we ons lichaam met al zijn vetrolletjes ongecensureerd op sociale media gooien. Met de hashtag #embracethesquish roept ze op om je rondingen te koesteren en te delen en het leverde haar bijna 75.000 volgers op.

Het account van Gina, die zichzelf @nourishandeat noemt op Instagram, is één groot pleidooi voor ‘body positivity’, de kunst van het blij zijn met je lichaam welke maat, vorm of kleur het ook heeft. Ze noemt zichzelf een ‘BoPo Warrior’, een strijder voor de goede zaak, en moedigt vrouwen aan om foto’s van hun lichaam te tonen, mét vetrolletjes. “We realiseren ons niet hoe onze dieetcultuur is doorgedrongen in onze maatschappij”, vertelde Gina in een interview. “Er is altijd iets wat beter kan: een meer zuivere huid, een plattere buik, slankere dijen, dikker haar, … Er zijn veel te weinig afbeeldingen van mannen en vrouwen die niet aan die standaarden voldoen, hoe moeten mensen dan geloven dat het ok is om iets anders te zijn dan een slank, blank supermodel”?

 

https://www.instagram.com/p/BLWv1gvAVdw/embed/?v=7 

https://www.instagram.com/p/BK890ZKg4q6/embed/?v=7 

Gina heeft een goede reden om zich zorgen te maken over het slanke, vaak gephotoshopte ideaalbeeld dat volgens haar de standaard geworden is. Ze heeft zelf anorexia overwonnen, bekent ze openlijk in haar instagrambio. “Leven met anorexia was geen leven”, vertelt ze. “Ik sloeg mijn ontbijt en mijn lunch over, ik at maar 600 calorieën per dag en probeerde er 1.000 te verbanden. Ik was de hele tijd depressief en ik vergeleek mezelf constant met andere vrouwen”. Op aanraden van haar echtgenoot zicht Gina hulp.

Zelf heeft ze in die periode veel steun gehad aan blogs over eetstoornissen en het omgaan met het ideaalbeeld van het perfecte lichaam. Nu wil ze zelf haar steentje bijdragen en daarom lanceerde ze #embracethesquish (vrij vertaald: hou van je vetrolletjes), een hashtag waarmee vooral vrouwen foto’s delen waarop ze rondingen die in advertenties zouden worden weggegomd met photoshop, open en bloot demonstreren.

 

https://www.instagram.com/p/BMM13uxBQhP/embed/?v=7 

https://www.instagram.com/p/BMJuRpRDEC9/embed/?v=7 

https://www.instagram.com/p/BMPKDdYFDWM/embed/?v=7 

De vetrolletjes zijn trouwens niet het enige dat je heel body positive mag omarmen: Kenzie Brenna, een Canadese activiste, neemt het op voor vrouwen met cellulitis. Ze is een jonge, slanke vrouw die vier of vijf keer per week sport, maar de putjes op haar billen zijn er en blijven er. Met de hashtag #cellulitesaturday wil ze vrouwen oproepen om foto’s van sinaasappelhuid te posten en elkaar te tonen dat het volkomen normaal is. “Cellulitis wordt veroorzaakt door een combinatie van genen en hormonen. De enige manier om het weg te krijgen is je vet laten weghalen. Kan je vet verwijderen met een tropische crème, door te masseren, door groene thee te drinken of door jezelf in te smeren met kokosolie? Zo werkt het niet. Cellulitis is normaal. Als we blijven geloven dat het weg moet, wordt alleen de beautyindustrie er rijker van”.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20161101_02549715/hou-van-je-vetrolletjes-en-toon-ze-op-sociale-media

Veel vrouwen verdoezelen ze met kleding en toch kan het iets mooi van het lichaam laten zien. Soms wordt wel eens gezegd …… Nee ik ga het woord of worden niet beschrijven maar ook daar kan men van genieten. Het is jullie lichaam en wees tevreden als men een rolletje heeft. En je hebt ze niet alleen op de buikstreek.
Ook mannen hebben het dus waarom zou men ze laten wegnemen.

Afbeeldingsresultaat voor vetrolletjes

Afbeeldingsresultaat voor vetrolletjes

Afbeeldingsresultaat voor vetrolletjes

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties