Amerikaanse vrouwen woest om yogabroek-rel

 

  © ap.

Amerikaanse vrouwen woest om yogabroek-rel Het begon allemaal vrij onschuldig met een ingezonden brief in een lokale krant. Een 63-jarige Amerikaan schreef in de Barrington Times dat hij vindt dat vrouwen zich niet in het openbaar moeten vertonen in een yogabroek.

© ap.

Alan Sorrentino schreef in het krantje dat de strakke sportbroeken “er belachelijk uitzien, stinken en smakeloos zijn”. Amerikaanse vrouwen lopen graag met sportkleren op straat, en de yogabroek heeft het daarbij allang gewonnen van de joggingbroek. Tot grote frustratie van Sorrentino blijkbaar. “Ze doen niets voor vrouwen ouder dan twintig”, zo stond vorige week in zijn ingezonden brief over de yogabroeken. “Erger nog, het ziet er niet uit. Doe jezelf een plezier, gedraag je als een volwassene en stop ermee ze in het openbaar te dragen.”

Op Facebook en Twitter werd de brief een hit en leverde hij duizenden woedende reacties op. Dit weekend liepen honderden mensen in een ‘Yogabroekoptocht’ langs zijn huis in de staat Rhode Island. Ze droegen spandoeken met opschriften als “We dragen wat we willen” en “We houden van onszelf”.

Sorrentino roept de demonstranten op te kalmeren en zegt dat zijn brief satirisch bedoeld was. Maar volgens Jamie Burke, die de demonstratie organiseerde, was het niet grappig. Ze zegt dat het hier om meer gaat dan yogabroeken. “Dit waren mannen en vrouwen die zich verzetten tegen alledaags seksisme en de bemoeienis met het vrouwenlichaam”. Aan het einde van de demonstratie deden de vrouwen een gezamenlijke yogales.

© afp.
BRON: http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/2936982/2016/10/25/Amerikaanse-vrouwen-woest-om-yogabroek-rel.dhtml
Yogabroek discussie in Amerika om te lachen. Want dan zou men een stretchbroek ook niet mogen dragen. Natuurlijk als je geen yoga gaat beoefenen dan loop je normaal niet rond in zo een broek. Die toch heel spannend zit.
En langs de andere kant zeg ik dan; iedereen draagt toch maar wat hij/zij wilt op straat.
Ik vind het dan veel mooier dan dat iemand zo op straat loopt.
https://www.instagram.com/p/BL8Fbimh2tI/
Afbeeldingsresultaat voor yoga broek
Afbeeldingsresultaat voor yoga broek
AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM