Choreograaf Ballet van Vlaanderen toont huiselijk geweld van een andere kant

Het Britse National Centre for Domestic Violence en de hulporganisatie Victim Support hebben samen met de Belgische choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui een video gemaakt om aandacht te vragen voor huiselijk geweld.

Dansers Jennifer White en Jason Kittelberger, die in het echt een koppel vormen en samen dansen bij het gezelschap Eastman, imiteren voor de choreografie die werd bedacht door Cherkaoui de fysieke handelingen van partnergeweld. De video werd geregisseerd door de Israëlische regisseur en producer Noam Murro, de muziek is van Ellie Goulding.

Cijfers tonen aan dat slachtoffers van huiselijk geweld gemiddeld meer dan twee jaar wachten om professionele hulp te zoeken. Met de campagne ‘Break the routine’ hopen de organisaties dat slachtoffers weten waar ze terechtkunnen en niet zo lang meer zouden wachten.

“Met Jason en Jennifer, en Noams visie op vlak van regie, zocht ik een manier om de strijd van huiselijk geweld in beeld te brengen via dans en beweging”, aldus Cherkaoui. “Het is voor mij belangrijk om deze organisaties te steunen, die huiselijk geweld proberen te stoppen door slachtoffers onmiddellijke uitwegen te bieden die hen veilig stellen.”

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20161018_02525405/choreograaf-ballet-van-vlaanderen-toont-huiselijk-geweld-van-een-andere-kant

Via de link kan je het filmpje bekijken. Het is eigenlijk door de choreograaf goed in elkaar gestoken. En laat toch dat ene zien dat huiselijk geweld lichamelijk en geestelijk heel zwaar is. Het slachtoffer heeft zo een angst dat het veel in zichzelf houd.
Huiselijk geweld zou niet mogen bestaan, spijtig genoeg komt het heel vaak voor.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM