Borstonderzoek? Neem eerst een paracetamolletje

 
© Thinkstock.

Een paracetamolletje vooraf kan het ondergaan van een mammografie (borstonderzoek) minder onaangenaam maken. Dat zegt de Nederlandse Ruud Pijnappel, hoogleraar mammaradiologie aan het UMC Utrecht.

Sommige vrouwen ervaren een mammografie als bijzonder pijnlijk. De borst wordt voor de foto platgedrukt tussen twee platen van plexiglas. Hoe platter de borst, hoe beter de foto.

Alle vrouwen tussen de 50 en 75 jaar krijgen eens in de twee jaar een oproep voor een mammografie. Pijnappel zegt dat vrouwen die zich altijd laten controleren 50 procent minder risico lopen aan borstkanker te overlijden. Hij is er dan ook voorstander van, al ziet hij wel mogelijkheden voor verdere verbetering.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2921245/2016/10/14/Borstonderzoek-Neem-eerst-een-paracetamolletje.dhtml

Dit is voor alle vrouwen een pijnlijk onderzoek. Maar of een paracetamol nu de oplossing is. Men mag dan ook niet vergeten dat het een lichte bloedverdunner is. Men kan misschien nadien als de vrouw nog pijn heeft iets nemen voor de pijn.

Afbeeldingsresultaat voor mammografie

Afbeeldingsresultaat voor mammografie

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM