DE STRUGGLES DIE JE HEBT ALS JE ‘S NACHTS WERKT

De struggles die je hebt als je ‘s nachts werkt

Als je een kantoorbaantje hebt dan werk je bijna altijd van 8 tot 5. Je zou eens af en toe een uitzondering kunnen hebben, omdat je een evenement hebt of een uitje. Maar je hebt natuurlijk ook banen waarbij de uren verschillen. 
Verpleegster, agent of barvrouw zijn voorbeelden van beroepen die niet zulke standaard werktijden hebben, maar weleens een hele vroege dienst kunnen draaien, maar net zo goed een nachtdienst kunnen hebben. Je hebt er mensen tussen zitten die er totaal geen probleem mee hebben om heel de nacht op te blijven, maar je hebt ook zat die er elke keer weer tegenop kijken. En zo zijn er standaard dingen waar je elke keer weer mee struggled als je regelmatig in de nacht werkt.
Afbeeldingsresultaat voor nachtwerk
Verschil met anderen
Omdat je vaak nachtdiensten moet draaien, heb je het idee dat je op een totaal andere planeet leeft dan de mensen in je omgeving. Als jij keihard aan het werk bent, zitten de andere in dromenland en zo ook andersom. Hierdoor heb je ook het gevoel dat er dingen je voorbij gaan.
Verstoord ritme
Zodra het eindelijk tijd is dat jij naar huis mag en je heerlijke warme bed in mag duiken, is het alweer licht buiten. En toch moet je op de één of andere manier je lichaam ervan overtuigen dat het al ‘donker’ is. Daarom zijn verduisteringsgordijnen totaal geen overbodige luxe voor jou, je bent zelfs nog nooit zo blij geweest met een paar gordijnen. Praise the lord! 
Sociale leven

Bye social life. Als jij en je vriendinnen een keertje gezellig willen afspreken, moet er vooraf een heel plan gemaakt worden over wie wanneer kan. Want op een zaterdagochtend gezellig een kopje koffie drinken is voor jou een echte no-go als je daarvoor nog geen oog dicht hebt gedaan.

tired morning monday sleeping cinderella
Relaties
Een vriendje dat snapt hoe je leven in elkaar zit zou heel fijn zijn. Als hij een baan heeft waardoor die alleen overdag werkt, kan het voorkomen dat jullie elkaar vaak mislopen. En daar reageert niet iedereen even goed op. Daarentegen kan het misschien de relatie ook wel spannend houden en worden de momenten dat jullie samen zijn meer gekoesterd.
Slaapritme 
Je slaapritme zal nooit hetzelfde zijn als dat je in de nacht slaapt. En die acht uur slaap die wordt aangeraden? Dat heb jij allang al opgegeven, want dat is gewoon echt niet te doen. Om het te compenseren pak je een uurtje extra hier en daar om het toch nog te overleven.
Misvattingen 
Niks is vervelender dan dat dagwerkers denken dat je het allemaal moeiteloos doet. Je bent misschien wel een nachtmens, alleen dat wil natuurlijk niet zeggen dat het je niet opbreekt. Alleen of de mensen in je omgeving het ooit zullen snappen is nog maar net de vraag.
Nachtwerk kan voor heel wat problemen zorgen, zeker in het begin. Men moet het lichaam eraan laten aanpassen. Maar spijtig genoeg zijn er meer negatieve punten aan dan positieve punten. Ook het slapen in de dag is niet altijd even evident en men gaat snel wakker worden.
Wie werkt er ook in de nacht en kent ook bepaalde problemen?
Afbeeldingsresultaat voor werken in de nacht

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

4 Comments:

 • internettoerist

  Ik heb 3 jaar in drie ploegen gewerkt, als arbeider. De ene week van 5 tot 13 uur, de week daarop van 13 tot 21 uur en de week daarop van 21 tot 5 uur. Dat verliep zo constant in een cirkelbeweging.
  Eigenlijk had ik niet echt problemen met dat nachtwerk. Het enige wat soms gebeurde, is dat ik niet meer wist welke dag we waren. Soms had ik wel wat last van het lawaai dat de buren maakten overdag, de slaap werd soms verstoord, maar dat kon ik hen niet kwalijk nemen éé. Maar nachtwerk heeft ook voordelen ! 🙂 Je ziet geen “bazen” of zogenaamde “oversten”, er zijn ook geen bedienden aanwezig. Zo is het voor een arbeider véél aangenamer werken. Geen gezeik ! 😀
  Ik vond het veel lastiger in een andere job, waar je bijvoorbeeld vandaag de namiddag had, en morgen de voormiddag. Dat was zwaar ! Ik sliep soms maar 3 tot 4 uur. Als je dan nog eens je motivatie kwijt raakt door zogenaamde “oversten” die je eens gaan vertellen hoe je dient te werken (terwijl ze er zelf niks van kennen), dan hou je dat niet vol.
  Bij de nacht-shift was het altijd pijnlijk om de vrijdagavond nog te moeten beginnen. Iedereen zit knus en gezellig samen, een glaasje te drinken (het weekend inzetten) en jij moet nog aan je werkdag beginnen ! Pijnlijk ! 😀 Verder viel dat eigenlijk nog mee.

  Nog een fijn weekend !

 • Het zal ook zo wel zijn voordelen kennen zoals je het beschrijft. Maar als het gaat over het slapen zal het toch op het lichaam negatief werken.

  Aum Shanthi

  • internettoerist

   Voor mij (en dat is waarschijnlijk iets persoonlijks 😉 ), is de stress en het gezeik op het werk veel schadelijker dan nachtwerk op zich. Als iemand zich goed voelt op het werk, dan zal deze ook geen klachten ondervinden, wat het werk ook is, wanneer dit werk ook verricht wordt.
   Daarom, als men echt zo bekommerd is om de gezondheid, zou men veel beter al die managers en al het gezeik van de schouders wegnemen. Dat is mijn persoonlijke visie. 🙂
   Ik gaf altijd de voorkeur aan nachtwerk, net om van dit gezeik af te zijn. Het is zo rustig en aangenaam werken, als al die plastron-ventjes niet aanwezig zijn. 😀
   Er zijn ook dieren die enkel ’s nachts leven. Op zich heeft dat geen enkel negatief effect volgens mij. Het is dat geforceerde, dat gecreëerd wordt door de mens, dat schadelijk is.

   Vriendelijke groet

 • Zo en zo is een werkvloer vaak de vloer van stress genoemd. En ja als je in de nacht werkt zal men minder met overste geconfronteerd worden, maar zelf heb ik een dagtaak en heb ik zelf ook niet veel last van hen. Ik zeg altijd we hebben elkaar nodig en soms wordt dat begrepen soms ook niet 😉
  Internettoerist maar ik begrijp volkomen je schrijven. En ben er zelfs eens mee.

  Aum Shanthi


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Pensieri Parole e Poesie

Sono una donna libera. Nel mio blog farete un viaggio lungo e profondo nei pensieri della mente del cuore e dell anima.

zinderen

op weg naar authentiek leven

Nadia wandelt

Wandelblog

We Love Me Now

Very OK Person! Connect with me; lovemeanonymous5@gmail.com Instagram: _l.o.v.e.me

Tiernnadrui

Dans in de regen

Myrela

Umjetnost, zdravlje, civilizacije, fotografije, priroda, knjige, recepti, itd.

Levenslange blog

levenslessen

Tistje

ervaringsblog autisme sinds 2008

Yab Yum

Yab Yum

Dolle avonturen met nonkel Juul

Met Nonkel Juul, Bieke en tal van anderen

Theo-Herbots-Freelance-Journalist-Fotograaf 💙|| Daily Information in 💌 in 1️⃣1️⃣0️⃣ Languages ✅

Gedachten over levensstijl en gezondheid. Een blog over gezondheid en fotografie 💌Speciaal voor jou ✅, Samen met jou ✅, Samen door jou ✅💚||You can translate any page and post on this "GREAT" Blog into 110 Languages with the Google Translate Widgete 😀 at the bottom of the Website‼ || Thoughts on Lifestyle and Health. A Health 😀 and Photography💥-Blog 💌Especially for You ✅, Together with You ✅, Together by You ✅💚||

MyView_Point

Right <> correct of the center

Bio-Blogger

Bio-Blogger is an excellent source for collaborations and to explore your businesses & talents.

Regenboogbui

~ Leren, creëren, inspireren ~

saania2806.wordpress.com/

Philosophy is all about being curious, asking basic questions. And it can be fun!

newtoneapblog

A Discarded Plant

Inhale Peace; Exhale Love. Joy will Follow! - RUELHA

As long as there's breath, there will always be HOPE because nothing is pre-written and nothing cannot be re-written!

Ontmanteld en Ontwricht

Blog door Chana Van Ryzeghem

Looking for cbd supplements?🌿

HEMP up your life! The power of nature🌿

YOUNGREBEL

Blog about life, positivity, selfcare, food and beauty.

Chateau Cherie

Exposing Bullies and Liberating Targets to Make The World a Safer Place for All

bewustZijnenzo

Magazine: Inspiratie voor een gezond gelukkig en bewust leven

Beaunino loopt de Camino

‘Gewoon doorlopen!’

Blog with Shreya

A walk through the blues of life!

Soni's thoughts

No Fear, Express dear

ruhumayolculuk 🦋💗

kendime, ruhun katmanlarına doğru bi keşfe çıktım...🦋🧚‍♀️💫🌠

Ka Sry malamakerij

Mala's magie

panono panono

STAP VOOR STAP OP ONTDEKKING

Unlocking The Hidden Me

Tranquil notions, melange of sterile musings & a pinch of salt

%d bloggers liken dit: