DE STRUGGLES DIE JE HEBT ALS JE ‘S NACHTS WERKT

De struggles die je hebt als je ‘s nachts werkt

Als je een kantoorbaantje hebt dan werk je bijna altijd van 8 tot 5. Je zou eens af en toe een uitzondering kunnen hebben, omdat je een evenement hebt of een uitje. Maar je hebt natuurlijk ook banen waarbij de uren verschillen. 
Verpleegster, agent of barvrouw zijn voorbeelden van beroepen die niet zulke standaard werktijden hebben, maar weleens een hele vroege dienst kunnen draaien, maar net zo goed een nachtdienst kunnen hebben. Je hebt er mensen tussen zitten die er totaal geen probleem mee hebben om heel de nacht op te blijven, maar je hebt ook zat die er elke keer weer tegenop kijken. En zo zijn er standaard dingen waar je elke keer weer mee struggled als je regelmatig in de nacht werkt.
Afbeeldingsresultaat voor nachtwerk
Verschil met anderen
Omdat je vaak nachtdiensten moet draaien, heb je het idee dat je op een totaal andere planeet leeft dan de mensen in je omgeving. Als jij keihard aan het werk bent, zitten de andere in dromenland en zo ook andersom. Hierdoor heb je ook het gevoel dat er dingen je voorbij gaan.
Verstoord ritme
Zodra het eindelijk tijd is dat jij naar huis mag en je heerlijke warme bed in mag duiken, is het alweer licht buiten. En toch moet je op de één of andere manier je lichaam ervan overtuigen dat het al ‘donker’ is. Daarom zijn verduisteringsgordijnen totaal geen overbodige luxe voor jou, je bent zelfs nog nooit zo blij geweest met een paar gordijnen. Praise the lord! 
Sociale leven

Bye social life. Als jij en je vriendinnen een keertje gezellig willen afspreken, moet er vooraf een heel plan gemaakt worden over wie wanneer kan. Want op een zaterdagochtend gezellig een kopje koffie drinken is voor jou een echte no-go als je daarvoor nog geen oog dicht hebt gedaan.

tired morning monday sleeping cinderella
Relaties
Een vriendje dat snapt hoe je leven in elkaar zit zou heel fijn zijn. Als hij een baan heeft waardoor die alleen overdag werkt, kan het voorkomen dat jullie elkaar vaak mislopen. En daar reageert niet iedereen even goed op. Daarentegen kan het misschien de relatie ook wel spannend houden en worden de momenten dat jullie samen zijn meer gekoesterd.
Slaapritme 
Je slaapritme zal nooit hetzelfde zijn als dat je in de nacht slaapt. En die acht uur slaap die wordt aangeraden? Dat heb jij allang al opgegeven, want dat is gewoon echt niet te doen. Om het te compenseren pak je een uurtje extra hier en daar om het toch nog te overleven.
Misvattingen 
Niks is vervelender dan dat dagwerkers denken dat je het allemaal moeiteloos doet. Je bent misschien wel een nachtmens, alleen dat wil natuurlijk niet zeggen dat het je niet opbreekt. Alleen of de mensen in je omgeving het ooit zullen snappen is nog maar net de vraag.
Nachtwerk kan voor heel wat problemen zorgen, zeker in het begin. Men moet het lichaam eraan laten aanpassen. Maar spijtig genoeg zijn er meer negatieve punten aan dan positieve punten. Ook het slapen in de dag is niet altijd even evident en men gaat snel wakker worden.
Wie werkt er ook in de nacht en kent ook bepaalde problemen?
Afbeeldingsresultaat voor werken in de nacht

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties

4 Comments:

 • internettoerist

  Ik heb 3 jaar in drie ploegen gewerkt, als arbeider. De ene week van 5 tot 13 uur, de week daarop van 13 tot 21 uur en de week daarop van 21 tot 5 uur. Dat verliep zo constant in een cirkelbeweging.
  Eigenlijk had ik niet echt problemen met dat nachtwerk. Het enige wat soms gebeurde, is dat ik niet meer wist welke dag we waren. Soms had ik wel wat last van het lawaai dat de buren maakten overdag, de slaap werd soms verstoord, maar dat kon ik hen niet kwalijk nemen éé. Maar nachtwerk heeft ook voordelen ! 🙂 Je ziet geen “bazen” of zogenaamde “oversten”, er zijn ook geen bedienden aanwezig. Zo is het voor een arbeider véél aangenamer werken. Geen gezeik ! 😀
  Ik vond het veel lastiger in een andere job, waar je bijvoorbeeld vandaag de namiddag had, en morgen de voormiddag. Dat was zwaar ! Ik sliep soms maar 3 tot 4 uur. Als je dan nog eens je motivatie kwijt raakt door zogenaamde “oversten” die je eens gaan vertellen hoe je dient te werken (terwijl ze er zelf niks van kennen), dan hou je dat niet vol.
  Bij de nacht-shift was het altijd pijnlijk om de vrijdagavond nog te moeten beginnen. Iedereen zit knus en gezellig samen, een glaasje te drinken (het weekend inzetten) en jij moet nog aan je werkdag beginnen ! Pijnlijk ! 😀 Verder viel dat eigenlijk nog mee.

  Nog een fijn weekend !

 • Het zal ook zo wel zijn voordelen kennen zoals je het beschrijft. Maar als het gaat over het slapen zal het toch op het lichaam negatief werken.

  Aum Shanthi

  • internettoerist

   Voor mij (en dat is waarschijnlijk iets persoonlijks 😉 ), is de stress en het gezeik op het werk veel schadelijker dan nachtwerk op zich. Als iemand zich goed voelt op het werk, dan zal deze ook geen klachten ondervinden, wat het werk ook is, wanneer dit werk ook verricht wordt.
   Daarom, als men echt zo bekommerd is om de gezondheid, zou men veel beter al die managers en al het gezeik van de schouders wegnemen. Dat is mijn persoonlijke visie. 🙂
   Ik gaf altijd de voorkeur aan nachtwerk, net om van dit gezeik af te zijn. Het is zo rustig en aangenaam werken, als al die plastron-ventjes niet aanwezig zijn. 😀
   Er zijn ook dieren die enkel ’s nachts leven. Op zich heeft dat geen enkel negatief effect volgens mij. Het is dat geforceerde, dat gecreëerd wordt door de mens, dat schadelijk is.

   Vriendelijke groet

 • Zo en zo is een werkvloer vaak de vloer van stress genoemd. En ja als je in de nacht werkt zal men minder met overste geconfronteerd worden, maar zelf heb ik een dagtaak en heb ik zelf ook niet veel last van hen. Ik zeg altijd we hebben elkaar nodig en soms wordt dat begrepen soms ook niet 😉
  Internettoerist maar ik begrijp volkomen je schrijven. En ben er zelfs eens mee.

  Aum Shanthi


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Hartelijke Hot Hulk

Hartelijke Hot Hulk is H H H

Kitty Wu Cares

Yes I care, someone has to!

Spiritualiteit

Voor een nieuwe tijd

Debbythechocoholic

FOOD⎢YOGA⎢ LIFE

YogaDagboek

Yoga • Voeding • Lifestyle

HARME BLOGT

marginale blogs van een 70 jarige

Phuro! Be inspired! BLOG

Van inspiratie tot transformatie

Dirk Pieters

schrijver, boeddhist, yogi / writer, buddhist, yogi

Healthy & Travel T(r)ips

Blog van een Gezondheids - & Reisfreak

Wish Me Avril

| Healthy Happy Lifestyle Blog

struikuiltje

Persoonlijk blog

BeeJoie

je reinste Reflecties

She writes about it

'' Every seed must rise through dirt to enjoy the sunshine. '' - Matshona Dhliwayo

Spiritualiteit

Voor een Nieuwe Tijd

Domynikha Schrijft

Mijn verhalen, Gedichten en Hersenspinsels

Dagboek van een leerkracht

Passie voor schrijven. Kleuterjuf. Positief denken

VKoN Solidariteit met Slachtoffer van Narcist(e)

"Goed leven is de beste wraak tegen narcisme en voor transformatie."

Marianne's Life

ZOMAAR EEN BLOG MET VAN ALLES

GEDICHTEN & HANWERKEN & RECEPTEN & VIDEO’S

Mooie onderwerpen : GEDICHTEN van VEERTJE op een plaatje & HANWERKEN & RECEPTEN de moeiten waard om uit te proberen

Onderweg na kanker

over omgaan met kanker en hoe het in al die grote kleine dingen sporen vraagt

B E Y O U L I E

Be true to who you are

Personal Plus Training

Personal training op locatie

REDHEADREBEL

Take the bull by the horns

The Desires of Living

De verlangens in je leven

Zebrazonderstrepen

Mamablog Zebrazonderstrepen - Alles over mini's en voor mama's, want achter iedere mini staat een sterke mama

Femke's dagboek

Een kijk op dagelijkse beslommeringen

Sil at Sea

-IETS MET MAANLICHT & ZEEZICHT-

Kanker en dan .....

Het leven gaat verder

MichielZiet.com

Dagelijkse dingen die soms meer bijzonder zijn dan je denkt

Elyzenn

tussen Focus en Flow

Aquarius

Een klasse WordPress.com site

%d bloggers liken dit: