Geen enkel ziekenhuis volgt akkoord borstreconstructie

  © thinkstock.

Plastisch chirurgen blijven voor duizenden euro supplementen aanrekenen aan vrouwen die een borstreconstructie met eigen weefsel willen. De Socialistische Mutualiteiten dreigen met een rechtszaak als de ziekenhuizen de afschaffing van die hoge tarieven niet hanteren, zoals was afgesproken met het Riziv. Dat schrijven De Standaard en Gazet van Antwerpen vandaag.

Sinds begin juli is er een betere terugbetaling geregeld van een borstreconstructie met eigen weefsel na borstkanker of een preventieve amputatie. De ingreep zelf werd al wel terugbetaald, maar tot voor kort betaalden patiënten ook nog een zogenaamd “esthetisch supplement” van 2.500 à 3.500 euro per borst. Sinds deze zomer mogen chirurgen in ziekenhuizen die een overeenkomst hebben met het Riziv geen esthetisch supplement meer aanrekenen.

De Socialistische Mutualiteiten trekken nu aan de alarmbel: nog geen enkel ziekenhuis heeft de overeenkomst ondertekend, laat staan toegepast. “Als we op woensdag 19 oktober geen duidelijkheid hebben over de uitvoering van het akkoord, zullen we voor elke patiënt die nog zo’n esthetisch supplement moet betalen, naar de rechtbank stappen. Het aanrekenen daarvan is niet wettelijk – dat is het ook nooit geweest – en strookt niet met het gesloten akkoord”, zegt Paul Callewaert, algemeen secretaris van de Socialistische Mutualiteiten.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2918749/2016/10/13/Geen-enkel-ziekenhuis-volgt-akkoord-borstreconstructie.dhtml

Dit is toch om te huilen dat men hier zo van die zware supplementen voor aanrekent. Ergens ben ik blij dat de SOC MUT hier het nodige voor doet om dit te stoppen. Het is net als mensen in een een eenpersoonskamer willen liggen om volledige rust tijdens hun ziekte dat ze heel wat moeten bijbetalen.
Maar mensen die een borstreconstructie laten doen zijn al door een hel gegaan en dan gaan ze er nog eens door, door het financiële plaatje ervan.

Afbeeldingsresultaat voor borstreconstructie met eigen weefsel

Afbeeldingsresultaat voor borstreconstructie met eigen weefsel

Afbeeldingsresultaat voor borstreconstructie met eigen weefsel

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM