Bewezen: seks wordt echt beter na je veertigste

 
© thinkstock.

“Het leven begint pas op je veertigste,” wordt wel eens gezegd, en blijkbaar kunnen we die volkswijsheid ook naar ons seksleven doortrekken. Twee nieuwe studies bevestigen wat wel eens wordt gefluisterd, namelijk dat je seksleven beter wordt naarmate je ouder wordt. Een enquête bij vrouwen tussen 46 en 59 geeft ook de verklaring voor die verbetering.

Rijpere dames vinden oplossingen voor problemen als vaginale droogte en een lager libido, zoals het gebruik van vibrators of orale seks.

 

Dr. Holly N. Thomas, assistent-professor in de geneeskunde aan de universiteit van Pittsburgh, voerde twee studies uit bij vrouwen van middelbare leeftijd die peilde naar de tevredenheid over hun seksleven. De frequentie mag dan wel afnemen, de kwaliteit gaat er volgens de studie wél op vooruit. “Het verbaasde ons dat een grote groep vrouwen aangeeft dat seks beter wordt als ze ouder worden,” vertelt hij hierover. “Wij zouden als dokters denken dat het net moeilijker ligt als je ouder wordt.” In een eerste, kleinschalige studie werden een veertigtal vrouwen tussen 46 to 59 in een-op-eengesprekken ondervraagd. Een tweede, uitgebreidere enquête bevroeg meer dan 500 vrouwen tussen 40 en 75 jaar, waarvan ongeveer 75% jonger dan 59 was.

Meer zelfvertrouwen, meer communicatie

In de kleine een-op-eengesprekken met vrouwen tussen 46 en 59 jaar oud, gaven de dames zelf 3 verklaringen voor hun tevredenheid over de seks op latere leeftijd. Ten eerste legden ze uit dat ze intussen hun lichaam hebben weten accepteren en leren kennen, waardoor je beter kan inschatten wat je leuk vindt op seksueel vlak en wat niet. Ook is er sprake van meer zelfvertrouwen, waardoor je je vrijer voelt om je seksueel uit te drukken en te experimenteren. En ten derde praten dames van middelbare leeftijd makkelijker met hun partner over wat ze al dan niet leuk vinden.

Creativiteit in de slaapkamer

Zijn er toch seksuele problemen die opduiken in die leeftijdscategorie, dan heeft dat meestal te maken met relatieproblemen. Maar ook praktische hindernissen zoals een laag libido, vaginale droogte of erectiestoornissen spelen een rol, volgens de studie. Al weten dames wel de weg te vinden naar oplossingen voor deze praktische hindernissen, zoals het gebruik van vibrators of orale seks. “Wat leuk is aan deze studie, is dat vrouwen veel belang blijven hechten aan seks, ongeacht hun leeftijd,” geeft Helen Fisher aan, onderzoeker aan het Kinsey Institute dat onder meer seks en relaties bestudeert. “Je middelbare leeftijd betekent geen crisis, maar het vraagt wel om een beetje creativiteit in de slaapkamer.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2903528/2016/10/06/Bewezen-seks-wordt-echt-beter-na-je-veertigste.dhtml

Dit klopt wel omdat je elkaar beter kent en elkaar lichaam ook. Je gaat anders om met seks en er komt meer bij kijken dan dat stukje alleen. Het is het genieten van elkaar en met elkaar. Het delen van iets warm. Men kan ook er over praten en zo ook iets delen in bed.

Afbeeldingsresultaat voor ouderen en seks

Afbeeldingsresultaat voor ouderen en seks

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM