Hoe zou u reageren als u getuige was van een verkrachting?

Slechts 10 procent van de slachtoffers van verkrachting durft erover te praten en amper één procent van de daders wordt veroordeeld. Om mensen aan te sporen om te reageren wanneer ze getuige zijn van verkrachting, organiseerden deze mensen een sociaal experiment in Brussel. Hoe zou u reageren mocht er op straat iemand verkracht worden?

Twee acteurs deden toevallige voorbijgangers geloven dat er zich een verkrachting aan het afspelen was in een steegje in Brussel. De eerste proefpersoon zet het meteen op een lopen, maar gelukkig reageert niet iedereen zo.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2893315/2016/10/02/Hoe-zou-u-reageren-als-u-getuige-was-van-een-verkrachting.dhtml

Net als mensen getuige zijn van een ongeval en vechtpartij hoeveel mensen durven te helpen. Al was het maar om 112 te bellen dan heb je plicht als helper al gedaan. Je hoeft zelf nog niets te doen. Nu als men een verkrachting hoort of ziet dan is dat even zo. Mensen durven bijna niets uit angst zelf slachtoffer te worden. Maar de nodige instanties verwittigen is helpen en je plicht doen. Ben je een Rambo dan kan je misschien op de vuist gaan. Maar weet dan altijd wel goed als de dader zijn rechten kent kan dit zuur komen te staan als helper. 

Ook mag men niet vergeten dat het zo moeilijk is voor het slachtoffer om er nadien over te praten. Ze vinden zichzelf vies onwaardig en geven meestal hen zelf de schuld. 

Afbeeldingsresultaat voor helpen bij verkrachting

Afbeeldingsresultaat voor helpen bij verkrachting

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties