Rotterdam wil anticonceptie verplichten voor incompetente ouders

© thinkstock.

Moeders die niet in staat zijn hun kinderen veilig en gezond groot te brengen, moeten verplicht anticonceptie gebruiken. Rotterdam wil een wet die dat mogelijk maakt, meldt de Nederlandse krant Algemeen Dagblad zaterdag.

Schepen van Onderwijs, Jeugd en Zorg Hugo de Jonge (CDA) © anp.

“Veilig en gezond opgroeien is net zo’n fundamenteel recht als kinderen krijgen. En wij kiezen voor het kind.”

Verplichte anticonceptie is omstreden, omdat ze ingaat tegen het grondrecht van ouders om kinderen te krijgen. Eerdere voorstellen om een wet in te voeren, sneuvelden. Dat juist Rotterdam aandringt, komt doordat hulpverleners in de stad telkens weer worden geconfronteerd met schrijnende situaties zoals ernstige verwaarlozing en mishandeling, soms zelfs zo heftig dat kinderen overlijden.

“Veilig en gezond opgroeien is net zo’n fundamenteel recht als kinderen krijgen”, zegt schepen van Onderwijs, Jeugd en Zorg Hugo de Jonge (CDA). “En wij kiezen voor het kind.”

Het college heeft een brief met het voorstel gestuurd aan de gemeenteraad. Het gaat in Rotterdam naar schatting om tien tot twintig vrouwen per jaar. Vrouwen die bijvoorbeeld verslaafd zijn, psychiatrische problemen hebben, verstandelijk beperkt zijn, dakloos of in de prostitutie werken.

“Kinderen worden geboren in gezinnen waar iedereen buikpijn van heeft”, zegt De Jonge.

Een rechter zou moeten beslissen of de vrouwen kunnen worden verplicht tijdelijk anticonceptie te gebruiken, net zoals een rechter beslist over dwangmedicatie bij psychiatrische patiënten. Vrouwen krijgen dan een spiraaltje, of een implantaat in hun arm, dat drie jaar bescherming biedt tegen zwangerschap.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2892880/2016/10/01/Rotterdam-wil-anticonceptie-verplichten-voor-incompetente-ouders.dhtml

Ergens begrijp ik de stelling. Maar wie gaat deze verantwoordelijkheid nemen om te zeggen jij mag geen moeder worden. Er zijn gehandicapte mensen die perfect een kind kunnen groot brengen. En als ik dan zie dan heb je gewone mensen die ook niet echt een kind kunnen opvoeden, de kranten staan er vol van. Van mishandeling tot doodslag. Iedereen weet hoe men kinderen moet maken maar nergens wordt verteld dat een kind een levend wezen is en dat men het heel wat aandacht moet geven. Ook kan het zo huilen dat je er als ouder gek van kan worden. Maar dan moet je het ook nog liefde kunnen geven. 
Ik wil maar aantonen er zijn genoeg ouders die ook geen kinderen kunnen opvoeden zoals het hoort. 

Afbeeldingsresultaat voor opvoeding

Afbeeldingsresultaat voor opvoeding

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties