We verlangen massaal meer naar rust

We verlangen massaal meer naar rust
Te druk, te weinig tijd, te veel willen, het is een strijd waar heel veel mensen vandaag mee worstelen. Een juiste balans vinden in het combineren van werk, gezin en vrije tijd is meer dan ooit een uitdaging. Meer dan twee derde van de mensen wereldwijd verlangt naar meer rust en naar meer tijd alleen. Dat blijkt uit de resultaten van de ‘Rest Test’, het grootste internationaal onderzoek dat ooit naar dit onderwerp werd gedaan.

Meer dan 18.000 mensen uit 134 verschillende landen namen deel aan de grote ‘Rest Test’, een onderzoek dat georganiseerd werd door de universiteit van Durham, in Groot-Brittannië. De resultaten waren misschien niet zo verrassend, maar toch opvallend.

Twee derde (of 68 procent) van de mensen die deelnamen aan het onderzoek, verlangen naar meer rust. Uit de studie is ook duidelijk gebleken dat mensen die nood hebben aan meer rust, minder goed scoren op het vlak van welzijn en zich dus minder goed in hun vel voelen.

Het onderzoek polste ook naar de activititeiten waar mensen het meest ‘rust’ hopen te vinden, met deze top 5 als resultaat:

– lezen (58%)
– natuur verkennen (53,1%)
– alleen zijn (52,1%)
– muziek beluisteren (40,6%)
– niets doen (40%)

“Het is opmerkelijk dat dit vaak activiteiten zijn die alleen worden gedaan”, merkt onderzoeker Felicity Callard op. Mensen verlangen dus niet alleen massaal naar rust, maar ook naar een beetje tijd alleen. “We moeten misschien niet alleen rekening houden met het totaal aantal uren rust en werk, maar ook met de tijd die we doorbrengen met en zonder anderen.”

We leven in een maatschappij en in een tijdperk waarin we het drukker hebben dan ooit, en het gebrek aan rust is duidelijk een strijd waar mensen wereldwijd massaal mee worstelen. Rust is duidelijk meer dan eens langer dan acht uur slapen of een vermoeid lichaam even laten rusten. Tijd vinden om ook je hoofd even te laten rusten blijkt een heel grote uitdaging te zijn voor ons allemaal. Zeker omdat het ons alleen maar gelukkiger maakt.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20160930_02493834/we-verlangen-massaal-meer-naar-rust

Heel wat mensen vergeten dat voor zichzelf te nemen. En zijn altijd maar bezig ten koste van natuurlijk. Maar eens echt durven een rust moment te nemen, of zelfs een rust weekend. Dan hoef je nog niet languit te gaan liggen en je te vervelen maar ga eens buiten, lees een boek beluister muziek. Of combineer enkele met elkaar. Het kan gewoon zo een goed gevoel geven. En heel soms maar echt niet voor iedereen weggelegd is gewoon eens helemaal alleen zijn of iets ondernemen alleen.

Hoe zoek jij naar een moment van rust?

Afbeeldingsresultaat voor rust nemen

Afbeeldingsresultaat voor innerlijke rust symbool

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties