Seks stimuleert spiritualiteit en doet je geloven in God

 Mannen die oxytocine kregen toegediend, het hormoon dat vrijkomt tijdens het minnespel, bleken meer spiritualiteit en zingeving te ervaren. 

Hormonen die vrijkomen tijdens het liefdesspel kunnen spiritualiteit en het geloof in God prikkelen. Dat stellen wetenschappers, en nergens hebben ze het over de missionarishouding. Volgens recent onderzoek helpt het hormoon dat tijdens het seksen vrijkomt, oxytocine, niet alleen bij sociale contacten en bij de bevalling, het stimuleert ook gevoelens van religiositeit.

Een onderzoeksteam aan de universiteit van North Carolina voerde een studie uit waarbij ze mannen op middelbare leeftijd extra dosissen oxytocine toedienden. Die rapporteerden een toename van spiritualiteit, een effect dat een week lang aanhield.

Een controlegroep die een placebo kreeg toegediend, werd geen toename van hun spirituele gevoelens gewaar. Mannen die het hormoon wél hadden gekregen, bleken ook meer positieve gevoelens te ervaren tijdens een meditatie.

Sociaal psycholoog Patty Van Cappellen, die de studie leidde: “Spiritualiteit en meditatie werden in eerdere onderzoeken al in verband gebracht met gezondheid en welbehagen. We wilden de biologische factoren onderzoeken die spirituele ervaringen kunnen doen toenemen”.

“Oxytocine lijkt deel uit te maken van de manier waarop ons lichaam spirituele overtuigingen ondersteunt”.

Empathie, vertrouwen, altruïsme
Oxytocine maken we aan in de hypothalamus, een onderdeel van hersenen dat het autonome zenuwstelsel en het endocriene systeem controleert en een cruciale rol speelt bij de organisatie van gedragingen die zorgen voor de overleving van het individu en de soort: eten, vechten, vluchten, paren. Eerder onderzoek gaf al aan dat het hormoon een rol kan spelen in het opwekken van empathie, vertrouwen, sociaal contact en altruïsme.

In de groep die oxytocine kreeg, werd vaker gemeld dat spiritualiteit belangrijk was in hun leven en dat het leven doel en betekenis heeft. Dit ongeacht of de deelnemer tot een georganiseerde religie behoorde.

Verbondenheid
De deelnemers die het hormoon kregen gaven ook vaker positieve reacties op stellingen zoals “alle leven is onderling verbonden” en “er bestaat een hoger niveau van bewustzijn of een spiritualiteit die alle mensen verbindt”.

Ze rapporteerden ook meer positieve emoties zoals verbazing, dankbaarheid, inspiratie, liefde, hoop, belangstelling en sereniteit.

Complex
Het is de eerste keer dat een experiment aantoont dat spiritualiteit lijkt ondersteund t worden door oxytocine. Van Cappellen waarschuwt echter dat die bevindingen niet mogen veralgemeend worden. “Spiritualiteit is complex en wordt ook door andere factoren beïnvloed”, stelt ze. “Maar het hormoon lijkt wel een effect te hebben op hoe we de wereld zien en in wat we geloven”.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/961/Wetenschap/article/detail/2887339/2016/09/26/Seks-stimuleert-spiritualiteit-en-doet-je-geloven-in-God.dhtml

Nu de titel vind ik niet zo gepast. Maar het gaat dus over het hormoon oxytocine. En zoals je op het laatste kan lezen het is niet alleen dat hormoon dat de spiritualiteit beïnvloed er is zeker nog meer voor nodig. Dat meer is je eigen ingesteldheid en of je er klaar voor bent om het spiritueel pad te bewandelen.
Bepaalde hormonen komen vrouw als men iets spiritueels doet en men kan een link leggen naar een bepaald gevoel dat je dan voelen mag. Maar nogmaals ik vind het ver gezocht. Denk ook dat je beide gescheiden moet houden en zien. Juist is het wel zo dat men iets spiritueels doet dan men ook een gevoel van liefde kan aanvoelen. Dat gevoel is in eerste instantie in jezelf te vinden, je kan het delen dat is een tweede punt. Dat delen kan ook in een spirituele vorm zijn en men hoeft daar zeker geen seks voor te hebben. Dat kan zelfs door heel zachte aanrakingen zijn, of zelfs door een handoplegging. Men kan zoveel laten stromen en stralen als je er maar zelf voor openstaat.

Afbeeldingsresultaat voor seks en spiritueel

Afbeeldingsresultaat voor seks en spiritueel

Afbeeldingsresultaat voor seks en spiritueel

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties