Race for The Cure krijgt steun van Samsung

 
© Samsung.

Race for The Cure is wereldwijd het grootste evenement in de strijd tegen borstkanker. Zondag lokte de Belgische editie in Antwerpen opnieuw duizenden deelnemers. Organisator Think-Pink kreeg voor het 9de jaar op rij steun van elektronicareus Samsung.

© Think-Pink.

De vzw Think-Pink onderneemt al sinds 2007 initiatieven om de Belgische bevolking bewust te maken van de gevaren en het belang van het vroegtijdig detecteren van borstkanker. De organisatie verwerft fondsen waarmee ze onderzoek en de behandeling van de ziekte financieel steunt. Borstkanker blijft nog steeds de grootste doodsoorzaak bij vrouwen boven de vijfendertig in ons land. Think-Pink organiseert jaarlijks het loop- en wandelevenement Race for The Cure. Onvoldoende bewegen is immers een van de belangrijkste risicofactoren bij borstkanker. Dit jaar vonden ook opnieuw heel wat lotgenoten elkaar. De hele dag was gevuld met animatie, randactiviteiten en intense emoties.

De samenwerking met elektronicamerk Samsung ontstond heel organisch zegt Serge Vandriessche, Country Director Samsung Mobile: “Onze samenwerking is exact 9 jaar geleden begonnen. Think-Pink-bezielers Heidi Vansevenant en Jurgen Vanpraet vroegen ons destijds om oude en gebruikte gsm’s in te zamelen en te recycleren. De opbrengsten daarvan gingen naar een project ten voordele van slachtoffers van kinderkanker.” Die eerste samenwerking werd uiteindelijk verder uitgebreid.

Samen sterk
Vandriessche verduidelijkt: “We vinden het bij Samsung heel belangrijk om naast de commerciële activiteiten ook onze sociale verantwoordelijkheid op te nemen. Daarom besloten we de strijd tegen borstkanker mee te ondersteunen. We richtten een eigen fonds op, omdat dat simpelweg nog niet bestond in België.” De samenwerking focust zich dit jaar op een specifiek thema. “We willen de actie Geef om Haar een duwtje in de rug geven”, gaat Vandriessche verder. “Met de opbrengst en de steun van Samsung, kan dat fonds permanent pruiken terugbetalen aan borstkankerpatiënten die in behandeling zijn en het moeilijk hebben om rond te komen omwille van de hoge medische kosten.”

Uiteindelijk kan iedereen zijn duit in het zakje doen, besluit Vandriessche: “Samsung zal voor elke S7 of S7 edge, met de kleur Pink Gold – die tot einde december verkocht wordt – 10 euro doneren aan Think-Pink. We geven bij elke aankoop ook een Samsung Charm cadeau. Dat is een Activity Tracker die je vitale functies meet en die vervolgens met je smartphone synchroniseert. Volgens ons een markante manier om onze consumenten bewust te maken en de problematiek van borstkanker mee onder de aandacht te brengen.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/36382/Samsung-Galaxy-S7/article/detail/2887191/2016/09/26/Race-for-The-Cure-krijgt-steun-van-Samsung.dhtml?strref=http://www.hln.be

Het is altijd een mooi evenement daar je toch geconfronteerd wordt met lotgenoten en partners.
Dit jaar konden we er niet bij zijn spijtig genoeg.
Hier kan je een filmpje van de dag bekijken.
http://www.gva.be/cnt/dmf20160925_02484802/race-for-the-cure-van-start-op-de-gedempte-zuiderdokken

Afbeeldingsresultaat voor Race for The Cure antwerpen

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties