Nederlandse toerist (30) vast in Myanmar wegens belediging

Nederlandse toerist (30) vast in Myanmar wegens belediging

Een dertigjarige Nederlander zit sinds vrijdag vast in Myanmar (Birma) nadat hij de woede van de plaatselijke bevolking op zijn hals had gehaald.

De man onderbrak een preek van boeddhistische monniken.

Woest
Hij deed dat door de stekker uit een luidspreker te trekken, omdat hij gek werd van het lawaai. De menigte reageerde volgens lokale media woedend. Volgens de krant Myanmar Times moesten soldaten worden opgeroepen om hem te beschermen tegen de woedende menigte die zijn hotel omsingelde en eiste dat hij zou worden overgedragen. Tegen de man is aangifte gedaan wegens belediging van de godsdienst.

Gevangenis
De man was met zijn vriendin op wereldreis en riskeert door zijn gedrag een gevangenisstraf van twee jaar. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft contact met de man en zijn vriendin en de lokale autoriteiten. “Als hij maandag is voorgekomen, weten we meer”, aldus een woordvoerster van het ministerie.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/nederlandse-toerist-vast-myanmar-wegens-belediging/

Je onderbreekt geen preek dat doe je nergens niet. Natuurlijk is het een zware straf dat deze persoon gekregen heeft. Je weet als je iets religieus binnen gaat dat je aan de normen moet houden die daar gesteld worden.
Laat iedereen in zijn of haar waarde

Afbeeldingsresultaat voor religieus

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties