Modeweken en maandstonden: dit hoor je modellen nooit vertellen

Modeweken en maandstonden: dit hoor je modellen nooit vertellen

Als je een defilé bekijkt, zie je perfect opgemaakte modellen met een picobello kapsel en outfit. Je zou haast denken dat het supervrouwen zijn, maar het 19-jarige model Victoria Cain vertelt over een minder glamoureuze kant van het modellenleven: wat als je plots ongesteld wordt tijdens een casting?

Modellen tijdens die periode van de maand: er wordt niet veel over gesproken, maar het Britse model Victoria Cain wil meehelpen om het taboe te doorbreken. “De eerste keer dat ik besefte dat mijn maandstonden een probleem konden zijn, was toen ik het enige meisje was op een fotoshoot”, zegt ze aan de Britse krant The Independent. “Ik kreeg in het midden van de dag plots mijn maandstonden en deed alsof ik ging roken om op zoek te kunnen gaan naar tampons in een supermarkt. Ik kon maar één ding denken: geen vlekken op de kleren”, klinkt het.

Ze voegt eraan toe dat maandstonden soms een vreemde timing hebben en beginnen wanneer het je niet uitkomt. Een van haar grootste angsten is om met een bloedvlek over de catwalk te lopen. Cain krijgt ook koude rillingen als ze eraan denkt dat het touwtje van een tampon te zien zou zijn tijdens een badmodeshow.

“In de modellenwereld is het moeilijk om vijf minuten tijd te vinden om te doen wat je moet doen”, zegt ze. Ze herinnert zich enkele castings waarbij haar maandstonden doorkwamen toen ze in het midden van een lange wachtrij stond. “Het is vreselijk omdat je voelt dat je dringend naar het toilet moet maar als je dat doet, ben je jouw plekje kwijt en moet je weer enkele uren extra aanschuiven. Het is kiezen tussen een potentiële job verliezen of nog een half uur wachten. Dus je leert leven met het plotse bloedverlies.”

De nare ervaring en de angsten van Cain hebben wel tot een interessant initiatief geleid. Ze brengt nu tampons mee voor zichzelf en haar collega’s. “Als je ze zelf niet nodig hebt, is de kans reëel dat een ander meisje er dringend een zoekt en dan kan ik helpen”; zegt ze. Volgens haar zou het er ook een pak makkelijker op worden als er backstage gratis tampons te verkrijgen zijn.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20160920_02476743/modeweken-en-maandstonden-dit-hoor-je-modellen-nooit-vertellen

Niet alleen in deze wereld kan het voor een vrouw een probleem geven. En men zal zien wanneer het niet nodig is komt het. Spijtig genoeg moet je als vrouw hier maandelijks rekening mee houden. Maar het komt soms op ongepaste momenten. En dan is het ook belangrijk om het nodige te kunnen doen, spijtig genoeg is er soms geen tijd of zelfs geen plaats om het nodige te doen als vrouw. 

Afbeeldingsresultaat voor menstruatie

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM