Waarom de pil niet langer staat voor emancipatie

Waarom de pil niet langer staat voor emancipatie

De pil bevrijdde de vrouw, maar met alle bijwerkingen in het achterhoofd, willen vrouwen zich nu bevrijden van de pil. Zo ook journalist Angela Wals.

Gebruik pil neemt af
Zo’n tweederde van de Nederlandse vrouwen gebruikt tussen de 18 en 45 jaar een methode om een zwangerschap te voorkomen. Volgens het CBS slikte in 2003 nog 41 procent van de vrouwen de pil. In 2013 was dat 37 procent. Het spiraaltje is bezig met een opmars en steeg in tien jaar van 4 naar 12 procent in gebruik.

Slapende feminist wakker
Veel vrouwen willen de pil niet meer. Bijvoorbeeld uit angst voor veneuze trombose, een zeldzame bijwerking waaraan je kunt overlijden, maar ook vanwege vaker voorkomende bijwerkingen als emotionele afvlakking, neerslachtigheid en een laag libido. Toen Angela Wals stopte met de pil, werd de slapende feminist in haar wakker: ze was weer de baas over haar lichaam. Maar een alternatief vinden, dat was zo makkelijk nog niet.

BRON: http://www.lindanieuws.nl/nieuws/waarom-pil-langer-staat-emancipatie/

Heel wat vrouwen gaan op een leeftijd toch denken aan iets anders. Het slikken van de pil geeft bij heel wat een bepaalde angst met zich mee, dit door bijwerkingen of dat wat zou kunnen komen. Nu de gevallen zijn in cijfers niet echt heel groot maar de laatste jaren hoor je er wel meer over. Zodat vrouwen toch op een moment een andere keuze gaan nemen, zoals het spiraaltje en zelfs ooit over stappen tot een sterilisatie. Dat laatste is meestal dat er al kinderen zijn of door bepaalde lichamelijke problemen dan men dit gaat uitvoeren.
Maar we mogen toch blij zijn dat het er is ook.
En ook mogen we niet vergeten er bestaan nog altijd andere middelen dan de pil, maar het heeft altijd te maken met wat erin zit en dat is meestal het zelfde. De prikpil, nuvaring.

Afbeeldingsresultaat voor de pil

Afbeeldingsresultaat voor vrouwelijke sterilisatie

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties