Te arm voor ambulance: man draagt lijk van zijn vrouw 12 kilometer naar huis

 

Dana Majhi draagt het lijk van zijn vrouw op z’n schouders naar huis met zijn treurende dochter aan zijn zijde. © Indian Express.

Omdat hij geen geld had om een ambulance te betalen, heeft een Indiër het dode lichaam van zijn vrouw naar huis gedragen. Het hospitaal waar de vrouw gisteren overleed aan de gevolgen van tuberculose, weigerde de man te helpen om het stoffelijk overschot te vervoeren. Pas toen de wedwuwnaar en zijn dochter al 12 kilometer hadden afgelegd, kwam er hulp door toedoen van enkele onthutste ooggetuigen.

Dana Majhi, een verstoteling uit het dorpje Melghar, wikkelde het dode lichaam van zijn vrouw Amangadei in een afgedankt deken van het hospitaal. Daar hadden ze geweigerd om het stoffelijk overschot te vervoeren naar het dorp van Mahji, zo’n 60 kilometer verderop.

Er zat voor de man niet anders op dan het lijk naar huis te dragen. Toen hij 12 kilometer van de weg had afgelegd, met zijn treurende dochter aan z’n zijde, werd Majhi eindelijk bijgestaan door enkele verbouwereerde mensen die het tafereel met lede ogen aanschouwden. Zij brachten de autoriteiten op de hoogte. Meteen werd een ambulance opgevorderd om Majhi, zijn dochter en het lijk naar huis te brengen.

Om de misstap enigszins recht te zetten, krijgt de weduwnaar een bedrag van 25 euro van de overheid om de begrafenis van zijn vrouw te bekostigen. De plaatselijke afdeling van het Rode Kruis schenkt Majhi een bedrag van omgerekend 135 euro.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2839580/2016/08/25/Te-arm-voor-ambulance-man-draagt-lijk-van-zijn-vrouw-12-kilometer-naar-huis.dhtml

Te arm en je moet het maar zien te redden. Al is het met je overleden partner op je schouders. Is dat niet erg. Dit is mensonwaardig vind ik. Een beetje mens zijn op zo een moment voor de nabestaande is het minste dat je kan doen. Maar nee ook dat gebeurd niet in India waar nog altijd de rang van de kasten heerst.
Dan leven wij toch in een prachtig land als het op zoiets aankomt.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties