Als je dit filmpje gezien hebt, gebruik je nooit nog je smartphone tijdens het rijden

http://www.gva.be/cnt/dmf20160824_02437054/als-je-dit-filmpje-gezien-hebt-gebruik-je-nooit-nog-je-smartphone-tijdens-het-rijden

Even snel Facebook, Twitter of Snapchat checken terwijl je achter het stuur zit, het kan toch geen kwaad, zo denken velen. Zo ook de mensen in deze video, al lachend geven ze toe dat ze hun status checken of zelfs filmpjes maken met hun gsm terwijl ze aan het rijden zijn. Hun stemming slaat om als ze bezoek krijgen van Jacy Good. Zij en haar familie waren enkele jaren geleden betrokken bij een tragisch ongeval, veroorzaakt door een bestuurder die afgeleid was door zijn mobiele telefoon.

Jacy vertelt haar verhaal tegen de jongeren, die één voor één beginnen te huilen. Haar verhaal is dan ook erg emotioneel. Na haar ongeluk, nota bene op de dag dat ze afstudeerde, gaven de dokters haar nog 10% kans om te overleven, maar gelukkig haalde ze het. Haar ouders daarentegen kwamen om bij het ongeval.

Jacy’s leven zal nooit mee zijn als voorheen, ze mankt en is deels verlamd. Nu wil ze iedereen overtuigen om die smartphone gewoon niet te gebruiken in de auto. Op het einde van de video belooft iedereen in tranen om dat nooit meer te doen. “Dat we zo veel risico nemen voor zoiets stoms” , zegt iemand.

De campagne werd gelanceerd door It Can Wait. Een organisatie die zich inzet tegen smartphonegebruik in de wagen. Ze hebben onder andere een app die bij binnenkomende berichten automatisch een bericht terugstuurt met de boodschap dat je aan het rijden bent en later wel contact zal opnemen.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20160824_02437054/als-je-dit-filmpje-gezien-hebt-gebruik-je-nooit-nog-je-smartphone-tijdens-het-rijden

Toch iets dat heel vaak gedaan wordt en waar je van denkt het is onschuldig. Nog even dit of dat checken op je gsm en plots is het voorbij. Nee in het verkeer al is het in een auto op de fiets of zelfs als je wandelt weet dat dit een groot gevaar is. En zeker nu met pocemon trend zijn er al wat slachtoffers gevallen. Een gsm gebruik het echt als het nodig is of zet je aan de kant.
Je kan er zoveel me stuk maken en ook jezelf.
Via de link bij de bron kan je naar het filmpje gaan. Maar ik doe er ook nog even eentje bij.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties