Krisjna Bhadrapada; waarbij de geboorte van Krishna wordt herdacht…

Op dinsdag 23 en woensdag 24 augustus wordt het Krisjna Bhadrapada’ gehouden. Een hindoe feest waarbij op de zevende en achtste dag van de donkere helft van de maand Bhadrapada de geboorte van Krishna wordt herdacht.

2

Een feest met veel muziek, toneel, zang en dans waarbij de verjaardag van Krishna wordt gevierd. Krishna wordt gezien als de volledige incarnatie van de god Vishnu. Hij werd onder erbarmelijke omstandigheden geboren toen zijn ouders gevangen zaten. Het voorlezen uit de Bhagavadgita – een leerdicht van Shri Krishna – staat die dag centraal in de verschillende tempels en bijeenkomsten. Krishna is een van de meest aanbeden goden in het hindoeïsme. Als zodanig is Krishna onder meer de hoofdpersoon in de Mahabharata, Srimad Bhagavatam en de Bhagavad Gita. In veel hindoeïstische stromingen wordt Krishna beschouwd als een incarnatie van Vishnu, die deel uitmaakt van de hindoeïstische drie-eenheid Brahma, Vishnu en Shiva. In andere hindoeïstische stromingen wordt Krishna gezien als de allerhoogste persoonlijkheid of hoogste manifestatie van God-energieën, God zelf.

1

Met Ram is Krishna dus de  meest vereerde incarnatie van Vishnu. Krishna is de onderrichter. De Bhagavad Gita (het Lied des Heren) en de Bhagavad Puran zijn aan hem gewijd. De Bhagavad Gita is een onderdeel van het grootste epos aller tijden en aller volkeren, n.l. de Mahabharata, die uit ruim 100.000 shloka’s (twee-regelige Sanskritsirofen) bestaat. Op Krishna Janmastmi worden vooral in de tempels diensten gehouden, waarbij over het algemeen uit de Bhagavad Puran (verhalen uit het leven en de leer van Krishna) wordt voorgelezen

BRON: http://paranormaal.blog.nl/general/2016/08/23/krisjna-bhadrapada-waarbij-de-geboorte-van-krishna-wordt-herdacht

Enkele keren heb ik zo een feest meegemaakt in radhadesh in durbuy http://www.radhadesh.com/.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties