Stinkende zomervoetjes? Dit doe je eraan

© Thinkstock.

Op een warme zomerdag lopen we allemaal op luchtige slippertjes, wedges, ballerina flatjes, espadrilles en gympies, liefst nog zonder sokken. Lekker handig, maar blote voeten gecombineerd met warm weer resulteert niet zelden in zweetvoeten én zweetschoenen. Ieks! Met deze tips voorkom en genees je dat verschrikkelijke geurtje in een mum van tijd.

Lekker laten luchten

© Thinkstock.

Het ligt misschien voor de hand, maar je doorweekte zooltjes flink laten luchten na een drukke werkdag is nooit verkeerd. Hang ze buiten te drogen en trek ze pas weer aan als ze helemaal opgedroogd zijn. Als je met je blote voeten in je vochtige schoenen gaat, krijg je snel nare geurtjes. Wissel ook regelmatig af van schoenen, liefst elke dag. Probeer schoenen waarin je snel zweetvoeten krijgt (of waarin je geen sokken draagt) om de dag te dragen en dus niet weken achter elkaar. Jammer van dat favoriete paar sneakers.

Ademende sokken en schoenen

Een andere simpele tip is om te kiezen voor schoenen die zijn gemaakt van linnen, katoen of leer die lucht doorlaten, zodat je voeten kunnen ademen. Ook natuurlijke materialen zijn beter dan kunststof, dit merk je snel bij sneakers. Vergeet daarbij ook zeker niet om elke dag schone sokken aan te trekken, liefst van een vochtopnemend materiaal zoals wol of micovezel. Als je ten slotte je voeten insmeert met talkpoeder voordat je je sokken aantrekt, wordt het zweet nog beter opgenomen en wordt tegelijkertijd de zweetvoetenlucht verdoezeld.

Deodorant voor je voeten

Talkpoeder niet voldoende? Dan is het tijd voor wat grof geschut in de vorm van voetencrème of -deodorant. Spuit alsjeblieft niet je gewone deodorant leeg in je schoen, maar ga voor een gespecialiseerd product dat je voeten beter laat ruiken en zweet helpt te voorkomen. Odorex heeft een bijvoorbeeld een behoorlijk heftig goedje dat slechts een keer per drie dagen gebruikt worden. Hardnekkige zweters zweren erbij!

Azijn en bacteriedodende wasgel

© Thinkstock.

Een mengseltje van azijn en water kan ook wonderen doen. Laat je schoenen daar een tijdje in weken en was ze vervolgens met een bacteriedodende wasgel, zoals Dettol. Let er hierbij wel op dat je schoeisel tegen water kan, anders zijn ze wellicht voorgoed verpest. Hebben je schoenen watervrees? Laat je zweetvoeten dan driemaal per week rusten in een badje met een flinke scheut azijn. Zo kom je snel van die vervelende bacteriën en schimmels af.

Vanillesuiker, zuiveringszout of koffiepoeder

Ook in je keukenkast vind je oplossingen: vanillesuiker, zuiveringszout en koffie helpen de geur die uit je schoenen komt te neutraliseren. Je hoeft niet bang te zijn dat je weken later nog suikerkorreltjes of koffieresten tegenkomt in je favoriete stappers, want je kunt alles gewoon in de verpakking laten zitten om resultaat te boeken.

Vries je schoenen in

Het klinkt wat gek, maar het schijnt bij nogal wat mensen te helpen. Stop die stinkschoenen in een plastic zak en leg ze een nachtje in de vriezer. De koude doodt heel wat bacteriën die verantwoordelijk zijn voor dat nare luchtje. Het is op z’n minst het proberen waard!

Neem contact op met een huisarts

© Thinkstock.

Alles geprobeerd, maar helpt werkelijk niks tegen jouw zweetvoeten? Stap dan over je schaamte heen en contacteer een huisarts. Het is waar dat de een meer zweet dan de ander, maar het kan ook een voetschimmel zijn die een ondraaglijke lucht met zich meebrengt en daar kom je alleen met medicijnen vanaf.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2833038/2016/08/18/Stinkende-zomervoetjes-Dit-doe-je-eraan.dhtml

Zeker voor bepaalde schoeisel kan dit een probleem zijn stinkende zomervoeten. Denk maar aan gesloten schoenen of sportschoenen, maar ook in slippers kan dit het geval zijn. In de zomer gaan we ook sneller zweten en zeker aan onze voeten, al zul je dat niet zo merken of aanvoelen, maar eens je de schoenen uittrekt ga je het ruiken. De geur komt van bepaalde bacterie vandaan en het is juist om dan ook je voeten goed te verzorgen in de zomer. Wat heel goed helpt is dettol en water. een verhouding van 1/10 is goed en dan valt ook de geur van de dettol mee. Maar ook in het bad of onder de douche je voeten scrubben met een neutrale zeep is goed. 
Wanneer ga je bijna nooit last hebben van geurende voeten, als je blootsvoets gaat. 

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties