DIPJE? DEZE 10 SIMPELE TRUCJES GEVEN JE METEEN WEER ENERGIE

Dringend (of alweer?) nood aan vakantie? Met deze 10 simpele trucjes vul jij je energie-niveau weer helemaal aan.

Lach
Herinner je je nog de laatste keer dat je de slappe lach had? Telkens je buldert van het lachen komen er in je lichaam endorfines vrij, wonderlijke stofjes die je blij en energiek maken. Vraag dus aan een collega om een goede mop te vertellen, bekijk je favoriete comedyserie opnieuw, of schrijf je desnoods in voor een sessie lachyoga.

Ga naar buiten
Ook al schijnt de zon in ons land niet altijd zo fel als we zouden willen, haar licht kan ook op somberdere dagen nog altijd veel voor ons betekenen. Een halfuurtje in zonlicht vertoeven verhoogt je serotonineniveau en geeft zo je humeur een boost.

Snuif
Voel je je een beetje suf? Snuif dan eens aan een appelsien of pepermuntje. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat sinaasappel- en pepermuntgeuren je een energieboost kunnen geven. Ook een vleugje kaneel, lavendel en citroen zouden wonderen kunnen doen voor je gemoedstoestand.

Drink
Water welteverstaan! Een van de meest voorkomende redenen waarom men- sen zich futloos voelen, zou namelijk deze zijn: ze zijn gedehydrateerd. En hoe minder water je systeem krijgt, hoe minder zuurstof er ook kan circuleren in je lichaam. Drink daarom minimaal acht glazen water per dag, en sla er als je een dipje voelt gerust nog eentje extra achterover.

Kies voor geel
Geel is namelijk de kleur die het meest in verband gebracht wordt met een vrolijk humeur. Ook oranje en lila zouden opwekkende kleuren zijn. Haal de kleur dus in huis of voeg ze toe aan je kleerkast.

Zet muziek op
Een van de snelste manieren om een dipje te lijf te gaan, is je favoriete muziek opzetten. Kies bij voorkeur iets uptempo, zodat je lichaam het ritme en de beat kan overnemen. Want dat is natuurlijk nog een betere manier: beweeg mee op de beat, zo krijgt meteen ook je bloedcirculatie een boost.

Maak iets
Of het nu bakken, knutselen, een sjaal breien of juwelen maken is: iets creëren zorgt voor voldoening, en dat verdrijft dan weer de blues.

Plan iets leuks
Niets dat zo motiveert als leuke plannen in het vooruitzicht: een afspraak met vrienden, een romantisch weekendje weg, een shoppingtripje … Als we weinig energie hebben, zijn dat vaak de eerste dingen die we uit onze agenda schrappen, maar net dan loont het de moeite om ze in te plannen.

Kleed je op
Hoe verleidelijk het ook is om je pyjama aan te houden of een comfy training aan te trekken als je je futloos voelt: kleed je op. Haal je mooiste jurk uit de kast of trek die feestelijke schoenen aan om te gaan werken. Als je je mooi voelt, krijg je meteen een oppepper. En bovendien is er meteen ook meer kans dat je een complimentje krijgt over je outfit, ook dat geeft je een vrolijk gevoel.

Speel een spelletje
Ook heel even een spelletje spelen op je smartphone of computer, of beter nog een ouderwets potje Scrabble, kan je uit een dipje helpen. Een spel houdt je geheugen aan het werk, maar dan zonder dat daar energieverslindende stress aan te pas komt.

BRON: http://happy-summer.goedgevoel.be/happy-summer/dipje-deze-10-simpele-trucjes-geven-je-meteen-weer-energie

Je voelt dat je even geen energie in je voelt stromen dan zijn er enkele puntje die je ook nog kan doen. Ga een wandeling in een bos maken, snuif eens aan lavendel etherische olie. Dat zijn er twee waar je op een snelle wijze terug energie mag van verwachten. Als je even de rust neemt zet rustige muziek op en laat je daardoor meeslepen. Kleuren kunnen ook veel doen geel zoals hier beschreven staat maar ook licht blauw en groen. Zachte kleuren geven ook een rustig gevoel. Soms kan het ook goed zijn om rustig het huishouden te doen. Ook hier kan je energie van krijgen zeker als het gaat over opruimen. Want dan ruim je ook je innerlijke en je gedachten op.
Of zoek het zelf eens uit voor jezelf wat je kan doen om snel energie te voelen stromen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties