“Niet zwemmen tijdens menstruatie aub”: dit zwembad ging serieus uit de bocht

Sophie Tabatadze kon haar ogen niet geloven toen ze begin deze week een baantje wilde gaan trekken. “Beste dames, ga niet in het zwembad tijdens uw menstruatie”, las ze bij het betreden van een sportcomplex in Tbilisi (Georgië). Ze was op z’n zachtst gezegd not amused.

Op haar Facebook schrijft ze het volgende: ‘Vake Swimming Pool And Fitness Club, realiseren jullie je eigenlijk wel hoe beledigend dit is? En trouwens, aangezien wij volgens jullie regels zo’n 5 à 6 dagen per maand geen gebruik kunnen maken van het zwembad, betalen we dan een lagere prijs dan mannen?’

De sportclub laat aan de Britse nieuwswebsite Metro weten: “Ons standpunt is niet sexistisch en we treffen hier enkel een voorzorgsmaatregel. In het verleden was er al eens sprake van verontreinigd water. We proberen nu bepaalde hygiënische normen te handhaven en we willen onze leden vragen hetzelfde te doen.”

Even voor de duidelijkheid

Waterverontreiniging door een ongestelde vrouw? Yeah right! Daar is helemaal niets van aan. Vrouwen die willen zwemmen als ze ongesteld zijn, kunnen lekker hun gang gaan. Met een tampon in is de kans op doorlekken miniem en zal niemand merken dat je jouw regels hebt (mits je het touwtje goed wegstopt, natuurlijk).

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2827951/2016/08/12/Niet-zwemmen-tijdens-menstruatie-aub-dit-zwembad-ging-serieus-uit-de-bocht.dhtml

Dit is al heel ver gezocht vind ik. Als een vrouw tijdens de menstruatie niet mag gaan zwemmen of een sportcomplex zou mogen betreden om hygiënische redenen. Ik kan best de frustratie begrijpen die er ontstaat als men zoiets leest of te horen krijgen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties