Op zoek naar eenvoud

Op zoek naar eenvoud

De crisis, terrorismus, de vermindering van de koopkracht, alles draagt bij om de stress te verhogen. Misschien vinden we wel een tegengif door te allen prijze de eenvoud op te zoeken. Dat is in elk geval de mening van Michael Simperl, auteur van “Moins c’est mieux” oftewel “Minder is beter”.

Uw koopgedrag: koop niet alles wat u ziet

Kijk eens naar de inhoud van uw kasten. Hebt u de indruk dat uzelf beslist hebt over de inhoud ervan en dat ze gevuld zijn met nuttige voorwerpen die u aanstaan? Of vult u ze met inderhaast en zonder nadenken gekochte spullen, onder invloed van de reclame en andere promoties? Is dit laatste op u van toepassing, dan hebben we hier enkele tips:

  • Lijsten die u het leven vergemakkelijken

Indien u boodschappen gaat doen met een lijst van wat u nodig hebt, dan zult u minder kans hebben om overbodige dingen te kopen. Bovendien zult u in de winkel de schrik om iets te vergeten beter de baas zijn en u zult minder geneigd zijn een nutteloos voorwerp te kopen omdat u net geconcentreerd bent op wat u wel nodig hebt.

  • Geef de voorkeur aan kleinere winkels

Vaak is een groot aanbod vooral een bron van verhoogde stress en hogere uitgaven. Aarzel bijgevolg niet om te winkelen waar men minder keuze aanbiedt, zoals de kleine boekhandel op de hoek in plaats van een grote keten midden in een winkelcentrum.

Uw eigen leven: vermijd stresserende omstandigheden

Stilte en de tijd om even rustig na te denken worden steeds zeldzamer. Op elk ogenblik worden we overvallen door heel veel informatie, gaande van visuele reclame tot alomtegenwoordige muziek. Wilt u een rustiger leven leiden, dan moet u op de eerste plaats loskomen van dit alles om opnieuw een zekere vorm van innerlijke rust te bereiken.

  • Minder bereikbaar zijn

Is een mobiele telefoon een instrument ten dienste van uw vrijheid of eerder een voorwerp dat uw vrijheid enorm beperkt? Dat is afhankelijk van de manier waarop u ermee omgaat… Zet uw gsm uit, minstens tijdens de maaltijden. Dringende oproepen zullen zeker kunnen wachten tot u klaar bent met eten.

  • Prop u niet vol met nieuws en informatie

De wereldactualiteit volgen is belangrijk en verrijkend. Maar het is ook een bron van angst, die uzelf niet meer kunt controleren. Probeer het kijken of luisteren naar en het lezen van nieuwsberichten te beperken tot een tweetal keren per dag. Dat is ruim voldoende.

In uw binnenste: stel prioriteiten

Er zijn ook bronnen van angst waarop u wel invloed hebt. Uiteraard bestaat er geen absolute zekerheid. Toch kunt u een keuze maken tussen verschillende prioriteiten en u niet onder druk laten zetten door wat daar niet bij hoort.

  • Leven om te werken of …

Werken om te leven? Indien u niet meer zeker weet waar u aan toe bent, dan is het de hoogste tijd om een balans op te maken. Tenzij uw beroepsactiviteiten voor u een echte prioriteit zijn, mag u voor het werk uw sociaal of familieleven niet opofferen.

Een netwerk van vrienden is een waardevolle weldaad in het leven. Dat mag echter niet betekenen dat u alle vragen en voorstellen moet aanvaarden. Maak ook hier een keuze tussen wat voor u aangenaam is en wat belangrijk is voor de mensen uit uw vriendenkring… Ga niet in op voorstellen en uitnodigingen indien u geen zin hebt en besteed die tijd aan uzelf.

BRON: http://www.e-gezondheid.be/op-zoek-naar-eenvoud/actueel/645

Naar eenvoud moet je niet opzoek gaan. Dat moet je voor jezelf voorop stellen. Eenvoud ligt in kleine dingen en begint eigenlijk al met voor jezelf prioriteiten te stellen. Dat kan gaan van eenvoudige kleding tot eten tot wonen. Maar ook om ervan te genieten. Juist omdat mensen zich laten leiden durven niet anders om mee met de stroom te gaan, en niet durven omdat niet te doen. Juist dit zijn gedachten angsten om ergens afgewezen te worden of er niet bij te horen. Eenvoud in je leven brengen is juist met dat toekomen en hebben waar jij gelukkig mee bent. Dat heeft dan ook te maken met evenwicht in je leven te brengen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties