Daarom voelen onze spieren ’s morgens stijf aan

Daarom voelen onze spieren 's morgens stijf aan
Als je last van een pijnlijke rug of stramme spieren bij het ontwaken dan ben ben je ongetwijfeld niet de enige. Onderzoekers hebben nu namelijk ontdekt dat we wakker worden met stijve spieren omdat de lichaamseigen pijnstillers dan nog niet zijn beginnen werken.

Onderzoekers van de universiteit van Manchester zijn tot de ontdekking gekomen dat er wel degelijk een reden is waarom we ’s morgens last hebben van pijnlijke gewrichten en stijve spieren. Volgens hen komt dat omdat de biologische klok van het lichaam de productie van anti-ontstekingseiwitten onderdrukt als we een tijdje stil liggen. Pas als we beginnen bewegen, treden die weer in werking.

De ontdekking zou mogelijk belangrijk kunnen zijn voor onder andere de behandeling van artritis. “Door te leren begrijpen hoe de biologische klok ontsteking regelt, kunnen we nieuwe behandelingsmethoden ontwikkelen. Bovendien kunnen we door het tijdstip aan te passen van wanneer medicatie wordt toegediend die ook effectiever maken”, zegt onderzoekster Julie Gibbs van het Institute of Human Development van de Britse universiteit.

BRON: http://www.gva.be/cnt/dmf20160808_02416347/daarom-voelen-onze-spieren-s-morgens-stijf-aan

Het kan aan de matras liggen, maar ook gewoon omdat onze spieren helemaal tot rust zijn gekomen. En toch op een moment soms in rare houdingen liggen. Dan kan men ’s morgens wel dat gevoel hebben dat we stijve spieren hebben of zelfs pijnlijke spieren. Juist door alles tot rust gekomen is.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM